Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen nog in de weekends open”

Felix Food Klub neemt voorzichti­ge doorstart na lange sluiting

- JOHAN VAN BAELEN www.felixpakhu­is.nu, Godefridus­kaai 30 Antwerpen

Felix Food Klub in het Felixpakhu­is opent vandaag opnieuw zijn deuren. Maar dat gebeurt met een andere formule. Zaakvoerde­r Ivo De Beer: “We gaan alleen nog open als er volk is.”

“Na de lockdown hadden we het even moeilijk”, vertellen Ivo De Beer en chef-kok Bart Huybrechts. “We begonnen net goed te draaien, toen iemand zei dat je Antwerpen best kon mijden. Negentig procent van onze reservatie­s smolten weg. Feesten werden gelukkig verschoven. Maar naar wanneer?”

“Zoals iedereen moeten ook wij ons aanpassen”, aldus Ivo De Beer. “En dat bedoel ik met openen als er volk is. Dat gebeurt op vrijdag- en zaterdagav­ond en zondag voor ontbijt en brunch. Dat zijn de momenten waarop het in het verleden druk was.”

Toch zal het vandaag wat minder zijn dan vroeger, want in plaats van honderdvij­ftig zitplaatse­n zijn er nog maar tachtig. “We mogen geen buffetten meer aanbieden”, zegt Bart Huybrechts. “Maar de kwaliteit van onze brunch of ons ontbijt wordt er zeker niet minder om.”

Duurzaam vlees en vis

Ook voor het avondeten van vrijdag en zaterdag is naar de juiste partners gezocht. Al het vlees komt van slager Hendrik Dierendonc­k. “Dat is iets duurder, maar Hendrik geeft een duurzaamhe­idsgaranti­e. De dieren zijn goed behandeld”, verzekert Bart Huybrechts. En we zijn fier op de samenwerki­ng met de North Sea Chefs. Onze keuze van vis wordt wekelijks afgestemd op de aanvoer van de markt.

Felix grijpt ook terug naar oude formules om de schwung erin te houden. “Zo hebben we intieme salonconce­rten voor tachtig personen”, zegt De Beer. “Op 6 november verwelkome­n we Eva De Roovere, op 9 december Mich Walschaert­s. De beste appeltaart van de wereld moeten we dit jaar laten schieten. Maar in de lichtstraa­t zetten we in het feestweeke­nd van 27, 28 en 29 november wel de langste tafel om witloof met kaassaus en heps te eten.

Dat Felix - en vanaf 1 november ook de Foyer van de Bourla - een voorzichti­ge start neemt, heeft alles te maken met corona en de gevolgen ervan. “We kunnen nog werken dankzij het feit dat we elf jaar bestaan. Die leeftijd en ons afgelegd traject zal er hopelijk voor zorgen dat we kunnen overleven”, besluit Ivo De Beer.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Chef-kok Bart Huybrechts en medezaakvo­erder Ivo De Beer.
FOTO VICTORIANO MORENO Chef-kok Bart Huybrechts en medezaakvo­erder Ivo De Beer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium