Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kleurrijke inrichting van woonerven geeft een verloederd­e indruk ”

Christophe Wuyts (Open Vld) niet gewonnen voor tijdelijke ingreep

- (svw)

Open Vld-fractielei­der in de Antwerpse districtsr­aad Christophe Wuyts loopt niet hoog op met de inrichting van de tijdelijke woonerven in de binnenstad. “Het geeft een verloederd­e indruk en is in strijd met de Antwerpse richtlijne­n rond beeldkwali­teit”, zegt Wuyts.

Met het uitbreken van de coronacris­is schakelde het Antwerpse stadsbestu­ur een versnellin­g hoger in het aanleggen van woonerven. Om dat snel te kunnen doen, werd er in eerste instantie gekozen voor een tijdelijke inrichting. Op het wegdek verschenen kleurrijke lijnen, letters en betonblokk­en die de automobili­sten erop moeten wijzen dat ze een woonerf inrijden, zoals in de Tabakvest.

“Ik ben absoluut voorstande­r van de woonerven en het versneld inrichten ervan”, zegt Wuyts. “Alleen botst de manier waarop de inrichting gebeurt mij tegen de borst. Die bevordert de beeldkwali­teit van onze straten niet. Het geeft vooral een verloederd­e indruk. In Brussel en Barcelona richten ze ook tijdelijke woonerven in. Daar wordt gekozen voor mooie houten plantenbak­ken en zitbanken. Dat is veel kwaliteits­voller en hoeft zeker niet meer te kosten.”

Tijdelijke oplossing

Antwerps mobiliteit­sschepen Koen Kennis (N-VA) snapt de kritiek niet. Volgens hem werd binnen het Antwerpse schepencol­lege dit ook door schepen Claude Marinower gesteund, een partijgeno­ot van Wuyts.

“Het gaat hier om een tijdelijke inrichting”, zegt Kennis. “Door met deze kleuren te werken, valt het ook echt op bij al wie in deze straten moet zijn.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Christophe Wuyts zou liever houten plantenbak­ken en zitbanken zien in de Tabakvest.
FOTO JAN VAN DER PERRE Christophe Wuyts zou liever houten plantenbak­ken en zitbanken zien in de Tabakvest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium