Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaike Van Overloop stopt met gemeentera­ad

CD&V’er wil focus leggen op functie Covid-coördinato­r

-

Kapels gemeentera­adslid en medisch Covid-coördinato­r Maaike Van Overloop (CD&V) geeft haar mandaat in de gemeentera­ad door aan Philippe Henquet. De twee functies vallen moeilijk te combineren.

Maaike Van Overloop is huisarts en als medisch coördinato­r Covid voor Antwerpen, Stabroek, Schoten en Wommelgem staat ze aan het hoofd van de vier eerstelijn­szones in het noorden en het centrum van Antwerpen.

“De combinatie met mijn mandaat als gemeentera­adslid is niet meer haalbaar. Maandagen zijn zowat de zwaarste dagen van de week. We komen dan immers uit het weekend en net dan is er ook de gemeentera­adszitting in Kapellen. Ik wil me echt focussen op mijn taak in de strijd tegen het co

ronavirus. De coronacijf­ers vragen een steeds grotere inspanning van ons”, zegt Van Overloop. Expertise “Bovendien hebben wij maar één zetel in de gemeentera­ad en het

zou tegenover onze kiezers unfair zijn als ik bleef zitten en dan geregeld afwezig zou zijn. We kunnen die zetel niet onbezet laten. Anderzijds heb ik toch een zekere expertise als dokter en ben ik als coördinato­r niet zo gemakkelij­k te vervangen”, zegt Maaike Van Overloop, die ook nog voorzitter is geweest van Domus Medica.

Van Overloop wordt opgevolgd door de 39-jarige mobiliteit­sdeskundig­e Philippe Henquet.

“Maaike blijft in de toekomst als bestuursli­d onze ploeg ondersteun­en. Met Philip Henquet zetten we de verjonging van de afdeling opnieuw in de kijker”, laat CD&V-voorzitter Marc Dekkers weten.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Maaike Van Overloop.
FOTO KOEN FASSEUR Maaike Van Overloop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium