Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de markt werd het allemaal wat te moeilijk”

Ahmed Zouari opent L’Exquise Gourmet Market

-

Ahmed Zouari uit Berchem heeft zopas in het centrum van de gemeente aan de Bredabaan L’Exquise Gourmet Market geopend. Dat in het pand waar tot voor kort Poule & Poulette gevestigd was.

Ahmed stond in het verleden op diverse markten in de regio, maar vanwege de moeilijke tijden die we momenteel beleven, besloot hij een vaste stek te zoeken. Die vond hij in het centrum van Brasschaat.

“Mijn specialite­it is nougat uit de

Provence, waarvan ik diverse smaken in de aanbieding heb. Ik wil de mensen vooral authentiek­e producten aanbieden. Zo heb ik een internatio­naal assortimen­t aan kazen: Franse, Italiaanse, Spaanse en Hollandse. Ook voor olijven of tapenades ben je hier aan het juist adres. Verder heb ik heel wat vers fruit en verse groenten, olijfolie, gedroogde vruchten en zo meer. Ook liefhebber­s van pasta komen hier gegarandee­rd aan hun trekken. En ik heb balsamico, van twee tot wel veertien jaar oud”, klinkt het enthousias­t.

Ahmed stond vroeger tijdens de zomermaand­en geregeld op de markt in Brasschaat.

“Zo heb ik ontdekt dat de doorsnee Brasschate­naar wel van lekker eten houdt. Maar de markten mogen dan wel opnieuw open zijn, het blijven heel moeilijke tijden. Er mag maar een beperkt aantal bezoekers binnen en je voelt dat de mensen meer en meer wegblijven. Ik droomde eigenlijk al lang van een eigen zaak, maar ik had nooit de tijd om daar echt werk van te maken. Door de moeilijke situatie op de markt ben ik dan toch maar gaan zoeken. Toen ik deze ruimte vond, besloot ik het erop te wagen”, gaat Ahmed verder.

Compliment­jes

“Ik ben in juli al begonnen met de inrichting van de winkel. Ik heb hier zeer veel veranderd. Alleen de vloer heb ik laten liggen. Ik ben nog maar enkele dagen open, maar de mensen beginnen de weg toch al te vinden. Ze gaven me ook al compliment­jes.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Ahmed Zouari in zijn L’Exquise Gourmet Market.
FOTO JAN BRYS Ahmed Zouari in zijn L’Exquise Gourmet Market.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium