Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spaanse specialite­iten in een winterse omgeving”

Parochiece­ntrum De Schrans breidt uit met verwarmde buitenbar

- FILIP SPOELDERS

Heel wat horeca-uitbaters bereiden zich momenteel naarstig voor om ook in de wintermaan­den zoveel mogelijk klanten veilig te kunnen ontvangen. In De Schrans op het Edegemse Molenveld heeft Mark Plathukin voor een grote verwarmde winterbar gekozen.

De voorbije zeven jaar bouwde Mark het parochiece­ntrum De Schrans aan de Molenveldl­aan om tot een gezellige ontmoeting­sruimte met onder meer een opvallende loungehoek. De horecazaak naast de Sint-Jozefkerk is normaal ook de thuisbasis voor een heleboel vereniging­en. Maar door het coronagebe­uren liggen de kaarten momenteel helemaal anders.

Vereniging­en

“Normaal organisere­n ongeveer dertig vereniging­en, zoals Natuurpunt of de bridgeclub, hier hun vergaderin­gen en activiteit­en. Maar het vereniging­sleven ligt op dit moment bijna helemaal stil. Oudere leden zijn bang om buiten te komen en dan zijn er ook nog eens alle veiligheid­svoorschri­ften waaraan we hier moeten voldoen. Daarom zetten we ons nu extra in om andere klanten of jongerenve­renigingen aan te trekken”, legt Mark uit.

Omdat het experiment met een zomerbar op het rustige binnenplei­n heel goed is meegevalle­n, richt Mark zijn energie nu op het winterseiz­oen. “Van onze tent hebben we een gezellige winterbar gemaakt met houten structuren en dennenboom­pjes. De grote foto achteraan moet de gasten meteen van de bergen doen dromen.”

Dat winterse gevoel wordt verrassend gecombinee­rd met zuiderse smaken. “We werken samen met een Spaanse cateraar voor het aanbieden van specialite­iten uit zonnige oorden. Zo serveren we op vrijdag paella en op zondag een Spaans ontbijt, met alles erop er eraan. Tapas

en churros zijn alle dagen verkrijgba­ar. We organisere­n ook geregeld culinaire thema-avonden, waarvoor wel moet worden ingeschrev­en.”

Met deze initiatiev­en wil Mark deze locatie in het hartje van een levendige wijk ook tijdens de winter doen bruisen.

“Het veilige pleintje is ideaal om met kinderen te komen. En zowel buiten als in de verwarmde winterbar kunnen de gasten zich makkelijk aan de afstandsre­gels houden. Er is plaats genoeg. De ambiance die volgt wel vanzelf, zeker met Halloween en Kerstmis voor de deur.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Mark Plathukin in zijn nieuwe winterbar.
FOTO FILIP SPOELDERS Mark Plathukin in zijn nieuwe winterbar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium