Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De rivaliteit met Mathieu van der Poel

-

De tweestrijd met eeuwige rivaal Mathieu van der Poel bereikte vorige zondag het kookpunt in Wevelgem. Van Aert zei daar letterlijk: “Mathieu wilde liever dat ik verloor dan dat hij zelf won.”

Het was een bezadigde kopman van Jumbo - Visma die gisteren terugblikt­e op de ‘verlenging­en van Gent - Wevelgem’.

“Ik wilde het allemaal laten passeren, maar maandag zat mijn vrouw Sarah in Vive le Vélo. Dus was ik wel verplicht om te luisteren naar de Grote Analyse van Gent - Wevelgem.”

Ook vier dagen later blijft Van Aert bij het statement dat hij zondag in het heetst van de strijd gaf.

“Waarschijn­lijk had ik het beter wat rustiger gezegd. Of misschien voor mezelf moeten houden. Volgens mij liet Mathieu van der Poel in de slotkilome­ter zien dat de overwinnin­g voor hem precies minder belangrijk was. Dat is mijn indruk. Ik ventileerd­e mijn mening, hij de zijne. Zijn reactie was logisch. Ik had niet verwacht dat hij ineens zou zeggen: Ja, dat

klopt!”

“Onze rivaliteit speelt al langer. Stel dat een van ons beiden Gent Wevelgem had gewonnen, dan waren we opnieuw met het mes tussen de tanden gestart in de Ronde van Vlaanderen. Ach, in het veldrijden was het ook al dikwijls hard tegen onzacht. Na de cross ben ik al kwader geweest dan afgelopen zondag. Ik denk dat ik in Gent - Wevelgem misschien op een gegeven moment te veel interesse in de overwinnin­g heb getoond. Zodat ze dachten dat ik alles zou oplossen. Misschien had ik vroeger moeten beginnen gokken. Hoewel, misschien had ik net nog langer moeten proberen om het groepje te controlere­n. Dan had ik mijn winstkanse­n behouden. Mijn grootste frustratie was dat ik ondanks al die inspanning­en toch nog een sprint in de benen had. Ik heb er wel lessen uit getrokken. Ik laat mij geen tweede keer meer vangen.”

Voor Van Aert is de kortsluiti­ng van Wevelgem geklasseer­d. Hij is ook niet van plan dit nog in een tête-à-tête te bespreken.

“Ik heb nooit contact met Mathieu. Niet via gsm, niet via andere kanalen. Dit jaar heb ik tijdens Milaan - Turijn een van de eerste keren langer dan vijf minuten met hem gesproken. Dat was een unicum. Het is nooit mijn bedoeling om Mathieu te verslaan. Ik wil grote koersen winnen. In de cross, op de weg. Maar om dat te doen, zal ik vaak Mathieu moeten passeren. Zondag probeer ik het opnieuw.”

“Ik heb nooit contact met Mathieu. Niet via gsm, niet via andere kanalen. Dit jaar heb ik een van de eerste keren langer dan vijf minuten met hem gesproken.” Wout van Aert

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium