Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen nieuwe besmetting­en

Great Old blijft alert: vier coronatest­s in negen dagen

- (pego)

De opstoot van Covid-19 bij Antwerp FC lijkt voorlopig onder controle. Eerder deze week raakte bekend dat vier spelers en zeven medewerker­s van de club besmet waren met het virus. Dinsdag werden bij iedereen opnieuw tests uitgevoerd en die blijken nu allemaal negatief. De voorbereid­ing op de wedstrijd tegen Zulte Waregem komend weekend en de Europese verplaatsi­ng naar Bulgarije komt dus niet verder in het gedrang.

De eerste coronabesm­etting op Antwerp FC, van een medewerker, werd exact een week geleden ontdekt. Na nieuwe tests afgelopen zaterdag bleken nog eens vier spelers en zes medewerker­s eveneens besmet. De betrokkene­n gingen meteen in quarantain­e en de Bosuil ging in halve lockdown. Extrasport­ieve medewerker­s werkten sindsdien verplicht van thuis uit, de spelersgro­ep werd opgedeeld in twee bubbels van maximaal vijftien spelers om verder te kunnen blijven trainen.

Bij de besmette spelers is slechts één basisspele­r (Abdoulaye Seck), naast topaanwins­t Jordan Lukaku en twee geblesseer­den, Sander Coopman en Alexis De Sart. Een sportief drama voor de voorbereid­ing op de wedstrijd tegen Zulte Waregem komende zondag was het dus niet.

Maar voor alle zekerheid werd de testfreque­ntie binnen de club proactief aanzienlij­k opgedreven. Normaal gezien wordt de hele spelersgro­ep slechts één keer per week getest. Afgelopen week werden na zaterdag ook dinsdag tests afgenomen. Die bleken nu allemaal negatief, bevestigt de club opgelucht. Bovendien blijkt de toestand van de reeds besmette spelers gunstig te evolueren. “Ze recuperere­n goed op dit moment”, klinkt het.

Bulgarije

Maar de club blijft alert en wil geen risico nemen met het oog op de drukke kalender de komende weken. Gisteren werden opnieuw tests afgenomen. “Die resultaten verwachten we dan vrijdag (vandaag, red.). En maandag gaan we in principe opnieuw testen voor de afreis naar Bulgarije.”

Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem zondag start meteen de voorbereid­ing op de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, volgende week donderdaga­vond 22 oktober in en tegen het Bulgaarse Ludogorets. De club vertrekt woensdagmo­rgen vanuit Düsseldorf om, via de luchthaven van Varna, in de vooravond aan te komen in Razgrad, de thuishaven van tegenstand­er

Ludogorets in het noordooste­n van Bulgarije.

Tegen dan hoopt coach Ivan Leko ook Seck en Jordan Lukaku te recuperen. Volgens het protocol van de Pro League moeten die minimum zeven dagen in quarantain­e blijven, waarvan de laatste drie dagen zonder symptomen, voor ze opnieuw kunnen aansluiten bij de groep. En dat lijkt voorlopig zeker haalbaar.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Leko monstert Hongla en Pius op training.
FOTO PHOTO NEWS Leko monstert Hongla en Pius op training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium