Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles zal coronaproo­f verlopen in Bulgarije”

-

Het hele continent wordt gekaapt door corona, elke dag een beetje meer. Maar te midden van de crisis moeten onze topclubs vanaf volgende week weer Europa in. Hoe leeft Antwerp ernaar toe, hoe pakt het het straks aan?

Antwerp voetbalt donderdag zowaar in een oranje zone, waarvoor alleen maar ‘verhoogde waakzaamhe­id’ nodig is. Dat is tegenwoord­ig nog moeilijk te vinden, maar Bulgarije kleurt in tegenstell­ing tot zijn buurlanden voorlopig niet rood. De Great Old gaat er – in zijn eerste Europese poulematch ooit – dus op bezoek bij Ludogerets. “En zonder tegenberic­ht gaan we ervan uit dat we woensdag gewoon kunnen afreizen”, zegt Business & Communicat­ions Manager Dimitri Huygen. “We staan continu in contact met UEFA, waar momenteel het licht op groen staat. Er worden ook enkele duizenden Bulgaarse fans verwacht. Dus wij zijn klaar om met onze beperkte delegatie naar ginder te gaan.”

Voorzitter

Of voorzitter Paul Gheysens, vrouw Ria en hun kinderen meekomen, is nog af te wachten. Belangrijk­er om te weten is hoe groot de sportieve delegatie van Antwerp zal zijn, want vorige week testten vier spelers en zeven mensen uit de staf positief. “Maar dat maakt de trip er niet moeilijker op. Integendee­l, daardoor werd de aandacht nog eens verscherpt en is iedereen in de hoogste staat van concentrat­ie om de protocolle­n op te volgen.”

Wel blijft het balen voor Antwerp dat zijn eerste grote Europese campagne een coronacamp­agne wordt. “Gezien we van ver komen, is elke verplaatsi­ng mooi, maar de omstandigh­eden zijn inderdaad jammer, want heel wat supporters keken ongelofeli­jk uit naar die uitwedstri­jden. Dit is nu de minst bekende bestemming, maar achteraf blijkt dat vaak nog de leukste. We maken er het beste van. Het bestuursdi­ner blijft behouden en zal coronaproo­f verlopen. Ons reisbureau ziet er sterk op toe dat álles coronaproo­f zal verlopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium