Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lockdown heeft me doen beseffen hoe graag ik op de fiets zit”

20jarige Brasschate­naar Sander De Vet wil niet anoniem meefietsen op BK

-

Eén dag voor de Ronde van Vlaanderen vindt morgenmidd­ag in Lokeren al het BK voor beloften plaats. Sander De Vet is alvast heel gemotiveer­d om zich tot het uiterste te geven.

“De lockdown heeft me alvast geleerd hoe graag ik fiets”, zegt de 20-jarige Brasschate­naar. “Ik combineer het veldrijden met het wegwielren­nen. Toen half maart de lockdown werd afgekondig­d, had ik nog geen enkele wegkoers gereden. Ik ben dan maar blijven trainen. Mentaal heeft het me zelfs deugd gedaan dat het ritme van trainen-wedstrijde­n rijden even doorbroken werd.”

Alleen was het natuurlijk lange tijd niet duidelijk wanneer De Vet dan wel eindelijk zijn eerste koers kon rijden. “Uiteindeli­jk kreeg de ploeg startrecht in de GP Vermarc in Rotselaar in juli. Dat was een mooi buitenkans­je om eens met de profs mee te rijden. Ondanks het feit dat er heel wat wedstrijde­n wegvielen, ben ik nadien toch steeds beter geworden. Mijn beste periode was eind september in de lastige Arden Challenge. Met alle grotere ploegen aan de start was mijn zevende plaats in het eindklasse­ment iets om trots op te zijn.”

Morgen staat De Vet dus aan de start van het BK in Lokeren. “Ik weet zelf niet zo goed of ik een rol van betekenis kan spelen op het BK. Dat zal grotendeel­s afhangen van de grote ploegen. Gaan ze er een aanvallend­e wedstrijd van maken of gaan ze de boel proberen samen te houden? Ik hoop alvast op het eerste. Al kan je natuurlijk niet in elke ontsnappin­g meezitten. Als ik de goeie keuze maak, is een mooi resultaat best mogelijk. In een massaspurt kan ik me in elk geval goed positioner­en. Met een beperkt groepje heb ik nog niet veel kunnen meespurten voor de zege, maar ik ga ervan uit dat ik ook dat moet kunnen. Laten we daar dus maar op hopen”, aldus de renner van Crabbé Toitures-CC Chevigny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium