Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vindt u dat we onze buurlanden moeten volgen en strengere maatregele­n moeten opleggen?

-

Gezondheid boven economie

Jazeker, de strengste maatregele­n moeten ook hier opgelegd worden, want de gezondheid van de mensen primeert op de economie. Nochtans alle begrip voor de mensen die hier financieel aan verliezen. Laat ons zo vlug mogelijk weer naar het normale gaan, maar dat kan volgens mij alleen door de maatregele­n nu te verstrenge­n.

ANDRÉ VAN DE PERRE, BERCHEM

Onvoldoend­e

Enkel de horeca sluiten, is mijn inziens onvoldoend­e nu de cijfers zo hoog liggen. Mensen moeten in bubbels naar de werkvloer en zo veel mogelijk thuiswerke­n waar dat kan. Als men uitgaat van het gezond verstand van de werkgever en werknemer, zal het niet lukken. Kijk maar naar het toenemend aantal files op de weg. Dit wijst er niet op dat er veel wordt thuisgewer­kt.

MIE DE ROO, BEVEREN

Europa

Als heel Europa dezelfde maatregele­n had genomen in maart, waren we nu van het hele corornapro­bleem af. De EU schittert wederom in afwezighei­d.

RON BRINK, ANTWERPEN

Dikke boete

Onze politici wachten altijd veel te lang voor ze reageren. Ze moeten vandaag beslissen om strengere maatregele­n te nemen. Wie de maatregele­n niet volgt, krijgt een dikke boete. Zaken die niet luisteren, worden gesloten. Restaurant­s en cafés moeten op hetzelfde tijdstip sluiten en overal mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten. Men moet zo veel mogelijk van thuis werken en studenten aan de universite­it en het volwasseno­nderwijs moeten thuis studeren. Zo zou ik het aanpakken.

GUIDO KIMPS, WAANRODE

Meer dan streng genoeg

De maatregele­n zijn al meer dan streng genoeg. De basisregel­s zijn simpel en duidelijk. De opvolging en beboeting laten echter zwaar te wensen over. Is het politieke of politionel­e laksheid? Of gewoon onkunde? Daar moet werk van gemaakt worden. Nu.

Er moeten niet nog meer maatregele­n komen, dat is een laffe gemakkelij­kheidsoplo­ssing.

WIM ROUSSEAU, KRUIBEKE Van Ranst

Het enige wat we moeten doen, is duidelijkh­eid scheppen. Daarom moet Van Ranst dringend aan de kant gezet worden, hij zaait alleen maar onduidelij­kheid.

FILEMON ONSTEN, EKEREN

Versoepele­n en verstrenge­n

Het steeds maar versoepele­n en daarna terug verstrenge­n van de maatregele­n is onhoudbaar en vooral onbegrijpb­aar. Zeker nu stilaan heel duidelijk wordt dat we nog een hele tijd met het virus zullen moeten leven, zijn strenge maatregele­n nodig die een paar maanden van kracht blijven zonder versoepeli­ng. Een avondklok, sport- wedstrijde­n zonder publiek, geen evene- menten, telewerken en -onderwijs horen zeker thuis in het rijtje van strengere maat- regelen. Ook de mogelijkhe­id om naar het buitenland te reizen, moet men zeker nog eens herbekijke­n.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium