Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kato lanceert e-book met plantaardi­ge recepten

Zangeres eet al een jaar veganistis­ch

- (jdr)

Zangeres Kato Callebaut, de wederhelft van Tom Dice, met wie ze het duo The Starlings vormt, mag zich vanaf nu ook schrijfste­r noemen. Donderdag lanceerde ze haar eerste kookboek Plant aardig met toegankeli­jke veganistis­che recepten. “Sinds ik louter plantaardi­g eet, voel ik me stukken beter en dat wil ik graag delen.”

Na een periode waarin ze af en aan vegetariër was, besloot Kato Callebaut (29) een goed jaar geleden resoluut te kiezen voor een veganistis­che levensstij­l. “Ik eet geen vlees, maar ook geen vis, eieren, kaas… kortom geen dierlijke producten. Ik nam dat besluit in de eerste plaats omdat ik me daar fysiek veel fitter en gezonder bij voel. Ik heb een immuniteit­sziekte en die heb ik nu veel beter onder controle.”

“Daarnaast zit er ook een ecologisch as- pect aan mijn keuze. De overproduc­tie aan vlees vormt een groot milieuprob­leem”, aldus Callebaut die er gelijk aan toevoegt dat ze niet het type fanatieke veganist is. “Tom eet thuis mee veganistis­ch, maar ik begrijp best dat hij op restaurant eens een visje kiest of een curryworst naar binnen speelt bij zijn frietjes.”

Dagelijkse kost

Aangezien ze zelf de dagelijkse keuken op veganistis­che basis leerde ontdekken, groeide het idee haar kennis te delen. “In mijn boek staan 32 recepten, basic bereidinge­n met ingrediënt­en die je makkelijk in de winkel vindt. En om maar meteen een vooroordee­l de wereld uit te helpen: veganistis­ch is niét gelijk aan smaakloos en betekent méér dan alleen maar groenten.”

Plant aardig is alleen als e-book te verkrijgen en daar heeft Kato Callebaut zo haar redenen voor. “Dat betekent dat je het boek overal bij kunt hebben, op je tablet, zelfs op je telefoon. Dat maakt het handig. Ik heb het boek ook aangeboden bij een gewone uitgeverij, maar daar bleek de interesse in de veganistis­che keuken toch nog niet zo groot. Dus heb ik alles zelf in handen genomen: schrijven, foto’s maken en de lay-out. Ook de verkoop via mijn website doe ik in eigen beheer.” Via onderstaan­de website is het e-boek bij wijze van introducti­e vandaag nog te koop voor 11,99 euro. Daarna kost het 13,99 euro.

Het kookboek wil niet zeggen dat Kato van plan is het geweer van schouder te veranderen. “Muziek blijft mijn grote passie. Volgende week komt er trouwens een nieuwe single uit.”

katocalleb­aut.be

 ?? FOTO RR ?? Kato deelt in het boek 32 basic recepten.
FOTO RR Kato deelt in het boek 32 basic recepten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium