Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Karin is geen sympathiek­e, maar ik doe alles om haar te beschermen”

Kadèr Gürbüz mag de zachtaardi­ge kant van Karin in ‘Thuis’ laten zien

-

Het ene personage toost op haar exit uit de advocatuur, het andere kan letterlijk haar nek omwringen. Karin Baert is intussen het meest gehate personage in het

Thuis-dorp. Als überbitch heeft ze immers heel wat mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Maar nu komt haar zachte kant bovendrijv­en. “Ik vind dat wel plezant, die ommezwaai”, zegt actrice Kadèr Gürbüz. “Ik ben altijd voorzichti­g geweest in het zoeken naar een evenwicht tussen de komische en emotionele kant, zodat ik geen zwart-wit figuurtje begin te spelen.”

De reden van de ommezwaai van haar Thuis-personage is de ontvoering van de kleine Robin, het zoontje van Tom De Decker (Wim Stevens), met wie Karin lang een relatie had in de reeks. In de aflevering gisteravon­d kwam het tot een emotionele confrontat­ie tussen het voormalige koppel. Daarbij vielen zelfs enkele rake klappen.

“Ik schrok hard van die scène. Gelukkig hebben we elkaar niet echt moeten slaan. Leah Thys als Marianne heeft dat ooit wél eens moeten doen, twee dagen later voelde ik dat nog. (lacht) Deze scène moest eigenlijk voor de uitbraak van de coronacris­is opgenomen worden, we hebben het nu dus wat moeten herwerken. Wim en ik zitten niet in één bubbel, dus we moeten anderhalve meter afstand houden en meer over laten aan de suggestie. ”

Beschermen

Gürbüz speelt sinds 2016 een vaste rol als Karin Baert en draagt haar personage een warm hart toe. “Toen ik las dat ze niet langer

 ??  ??
 ?? FOTO ÉÉN ?? De überbitch spelen, dat is altijd plezant. Vraag maar aan actrice Kadèr Gürbüz (51). In Thuis speelt ze de harde tante Karin Baert, van wie het pantser nu toch weker wordt. “Ik ben wel een beetje verliefd op dat personage. Toen ik hoorde dat ze niet langer advocaat zou zijn, was ik daar echt kapot van.”
Gürbüz speelt sinds 2016 een vaste rol als Karin Baert en draagt haar personage een warm hart toe.
FOTO ÉÉN De überbitch spelen, dat is altijd plezant. Vraag maar aan actrice Kadèr Gürbüz (51). In Thuis speelt ze de harde tante Karin Baert, van wie het pantser nu toch weker wordt. “Ik ben wel een beetje verliefd op dat personage. Toen ik hoorde dat ze niet langer advocaat zou zijn, was ik daar echt kapot van.” Gürbüz speelt sinds 2016 een vaste rol als Karin Baert en draagt haar personage een warm hart toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium