Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UAntwerpen en KdG verstrenge­n niet

- (dh)

De Universite­it Antwerpen blijft in code oranje en volgt Gent niet in overschake­ling naar code rood. Ook de Karel de Grote Hogeschool verandert niks en blijft in code geel. Thomas More besliste al eerder vanaf maandag naar oranje te gaan.

Rector Herman Van Goethem pleegde gisteren druk overleg met diverse personen binnen en buiten de universite­it en concludeer­de dan dat code rood nog niet hoeft. “Onze studenten krijgen compliment­en van de stad en van de politie voor hun gedrag buiten de campus”, zegt woordvoerd­er Peter De Meyer. “Er zijn in Antwerpen nog geen toestanden geweest zoals op de Oude Markt in Leuven of de Overpoort in Gent.”

Ook zijn er nog geen clusters op de campus gemeld van studenten die elkaar besmetten. “Het totaal aantal van gemelde besmetting­en ligt op 27, maar dat is volgens onze mensen een te laag aantal en het gevolg van forse onderrappo­rtering. Studenten hebben meldingspl­icht als ze besmet zijn, maar het is niet gezegd dat ze zich daar altijd aan houden.” Aan de Karel de Grote Hogeschool zijn in de voorbije twee weken 180 studenten in quarantain­e gegaan op een totaal van dertiendui­zend. “Maar meestal was dat wegens een hoogrisico­contact, slechts een minderheid wegens een besmetting”, zegt woordvoers­ter Inge Loris. “Er zijn nog geen gevallen bekend van studenten die elkaar besmetten op de campus. De bron ligt altijd elders.”

De KdG Hogeschool blijft daarom in de laagste alarmcateg­orie, code geel. “We gaan vanaf volgende week wel stewards inzetten die toezicht houden op de coronarege­ls.”

Ook AP Hogeschool blijft in code geel.

Bij Thomas More werd dinsdag beslist om vanaf volgende week naar code oranje te gaan. “We zitten ook met een laag aantal besmetting­en, tussen 5 en 11 oktober maar 34 bevestigde besmetting­en op 22.000 studenten en medewerker­s, maar dat was wel een verdubbeli­ng tegenover een week voordien”, zegt Veerle Heyvaert.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium