Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kon amper trainen”

- MARC VERMEIREN

Was het de mentale tik na die drie positieve coronatest­s? Of had het virus zijn fysieke capaciteit­en aangetast? Feit is dat David Goffin (ATP 14) op de European Open weer stevig door het ijs ging: 3-6, 5-7. Dit keer liet hij zich in twee sets ringeloren door Marcos Giron (ATP 94), een obscure Amerikaan.

Goffins aanloop naar Antwerpen was verre van optimaal verlopen. De 29-jarige Luikenaar had drie positieve coronatest­s afgelegd, was veertien dagen in quarantain­e gebleven, had nauwelijks kunnen trainen en had slechts in allerlaats­te instantie de medische toestemmin­g gekregen voor de European Open. Aan de overkant stond met Marcos Giron een Amerikaans­e qualifier, die in de Lotto Arena al drie wedstrijde­n in de benen had. Dat verschil in ritme (en grinta) toonde zich uitgebreid in de eerste set. “Bij momenten had ik moeite met ademhalen. Allicht heeft dat te maken met dat virus, al heb ik natuurlijk ook amper kunnen trainen.”

Set twee toonde spaarzame momenten van beterschap: een paar subtiele rally’s en, warempel, een bescheiden vuistje. Meer dan flitsen waren het evenwel niet. “Dat was het grote verschil: ik kende veel meer ups en downs dan mijn tegenstand­er. Een goede rally werd afgewissel­d door drie missers op rij.” Goffin strompelde ondanks een overvloed aan unforcerd errors toch nog naar een 5-4voorspron­g. Dat volstond evenwel niet. Hij verloor drie games op rij en Giron snelde naar de mooiste zege van zijn loopbaan. De European Open werd vijf jaar geleden met Goffin in gedachten opgestart, maar een succesvoll­e combinatie is het nog niet geweest. En nu? Of Goffin volgende week naar Wenen afreist, hangt af van overleg met zijn arts.

Zizou Bergs verbaast

Eerder op de avond had Zizou Bergs (ATP 528) tegen Karen Khachanov (ATP) al het goede bevestigd van zijn eerste ATP-zege dinsdag tegen Albert Romas (ATP 45). De 21-jarige Limburger kwam een handvol punten en wat ervaring tekort voor een nieuwe stunt: 7-5, 4-6, 4-6. “Nu moet ik mentaal sterk genoeg worden om ook op de kleinere toernooien tegen de nummer 800 met die overtuigin­g te spelen.”

Antwerpena­ar Geerts out in dubbel

Het duo Michael Geerts (ATP 391)-Yannick Mertens (ATP 467) werd in de tweede ronde van het dubbelspel uitgeschak­eld. Antwerpena­ar Geerts en Mertens verloren met 6-4, 6-1 van het Spaans/Nederlands duo Pablo Andujar (ATP 55) en Sander Arends (ATP 81).

Sander Gillé en Joran Vliegen plaatsten zich wel voor de halve finales. Het Belgische duo klopte de Britten Daniel Evans en Cameron Norrie in twee sets (7-5 en 6-3). “Ons niveau gaat in stijgende lijn, we moeten proberen op deze weg verder te gaan”, reageerde Vliegen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? David Goffin: out.
FOTO PHOTO NEWS David Goffin: out.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium