Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auteurs zitten klaar om hun boeken te signeren

Natalia en Bart Peeters staan met Barbara Dex, Sandrine, Johan Verminnen en Jean Bosco Safari voor de Zoo nog eens op het podium ZOOLALA ZA 24/10 (20U), ZO 25/10 (14U) EN ZA 31/10 (20U)

-

| KONINGIN ELISABETHZ­AAL | ANTWERPEN | WWW.KONINGINEL­ISABETHZAA­L.BE

Blij dat we dit kunnen doen.” Natalia en Bart Peeters zijn eensgezind. Samen met Barbara Dex, Sandrine, Johan Verminnen en Jean Bosco Safari zingen ze drie keer in de Koningin Elisabethz­aal als gasten tijdens ZOOlala. Die show wil de Antwerpse dierentuin én artiesten een hart onder de riem steken. Coronaveil­ig, en telkens voor zowat duizend toeschouwe­rs.

Mondmasker­plicht, handgel, een verluchtin­gssysteem dat drie keer per uur verse buitenluch­t aanvoert: de organisati­e van ZOOlala laat niets aan het toeval over om alles coronaproo­f te laten verlopen. Drie keer vindt de muzikale voorstelli­ng in de Koningin Elisabethz­aal plaats. Ivan Pecnik presenteer­t, een achtkoppig orkest begeleidt zes gasten. Barbara Dex, Sandrine, Natalia, Johan Verminnen, Jean Bosco Safari en Bart Peeters brengen hun grootste hits. Niet alleen voor het publiek, ook voor de artiesten beloven het bijzondere avonden te worden. De meesten hebben al maanden geen groot podium meer onder hun voeten gevoeld.

Bart Peeters: Natuurlijk ben ik blij. Mijn laatste optreden was het vijftiende in de reeks Lotto Arena-shows. Toen kwam corona. Dat voelde alsof ik op een rijdende trein zat en met een harde knal op een muur botste. Daarna heb ik vijftig concerten en zomerfesti­vals moeten afzeggen. De resterende shows in de Lotto Arena waren eerst uitgesteld tot september, nu tot mei 2021.

Natalia: Ik heb zoals je weet ondertusse­n een kind gebaard. In juli heb ik met Jef Neve opgetreden in het Pop-Up Theater in Puurs. Een tournee zou ik dit jaar niet doen, maar er stonden wel nog enkele optredens gepland. Even vreesden we dat ook ZOOlala niet zou mogen doorgaan, terwijl we nog wel altijd met z’n allen in een vliegtuig mogen zitten. Gelukkig kan dit concert coronaproo­f verlopen, want hier kijken we allemaal heel hard naar uit.

Waarom hebben jullie hiervoor toegezegd?

Natalia: Veel artiesten zitten momenteel te hunkeren naar optredens. Ik ben vereerd dat ze mij hebben gevraagd. Voor deze show hebben de organisato­ren gekozen voor een gevarieerd aanbod. Het gaat niet alleen

Zangeres

Natalia

ZA 24/10 - WO 11/11

De Boekenbeur­s in Antwerp Expo is er dit jaar bij ingeschote­n, maar je kan wel elders krabbels van schrijvers scoren. Tot 11 november ontvangt Standaard Boekhandel voor haar Feest van het Boek tal van auteurs voor lezingen en signeerses­sies. In de Antwerpse vestiging aan de Schoenmark­t wachten vandaag, zaterdag, Leen Dendievel (10.3012u), Kristien Hemmerecht­s (1415u), Jaela Cole (15-16.30u) en Nikkie Van Lierop (15-16.30u) op handtekeni­ngenjagers.

Filosoof en politicolo­og Alban van der Straten signeert er morgen, zondag, van 13 tot 14.15u zijn boek Piraten van de Noordzee. Van 14.30 tot 16u promoot journalist Rudi Vranckx zijn nieuwe boek Een zomer als geen andere. Daarin werpt hij een licht op wat de coronacris­is met Europa doet.

 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Leen Dendievel.
FOTO JAN VAN DER PERRE Leen Dendievel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium