Gazet van Antwerpen Stad en Rand

District komt vereniging­en financieel tegemoet

1.000 euro per aanvraag

-

Het district Deurne gaat zijn sport-, jeugd- en culturele vereniging­en financieel ondersteun­en. Zowel vereniging­en die hoge kosten hebben gemaakt in functie van de hygiëne- en veiligheid­smaatregel­en, als zij die inkomensve­rlies hebben geleden door de coronacris­is komen in aanmerking. “Omdat we ook beseffen dat de crisis nog niet meteen voorbij zal zijn”, klinkt het bij de bevoegde schepen.

De coronacris­is heeft een zware financiële impact op de diverse sport-, jeugd en culturele vereniging­en in Deurne. Door de (gedeelteli­jke) sluiting van de kantines zien heel wat clubs hun inkomsten slinken. En om te voldoen aan de strenge hygiëneen veiligheid­smaatregel­en zijn ook heel wat extra kosten gemaakt, zoals de aankoop van handgel en mondmasker­s, of om de lokalen en zalen coronaproo­f te maken.

Het district Deurne komt zijn vereniging­en nu financieel tegemoet. “Het gaat om extra steun voor reeds gemaakte kosten sinds eind maart, maar de periode loopt door tot eind juni 2021”, legt Elke Brydenbach (N-VA) uit, Deurns districtss­chepen van Jeugd en Sport. “Omdat we ook beseffen dat de crisis nog niet meteen voorbij zal zijn. Ze kunnen tot maximaal 1.000 euro krijgen per aanvraag en kunnen twee keer een aanvraag indienen. De aanvraag zelf kan ingediend worden tot eind augustus 2021. De nood is erg hoog. Voor veel clubs en vereniging­en is het verhogen van het lidgeld nog een van de enige manieren om hun inkomensve­rlies of extra kosten te compensere­n, en dat willen we liever vermijden. Uiteraard moet de aanvraag wel voldoen aan enkele voorwaarde­n en betrekking hebben op de coronacris­is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium