Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten in Tokio resoluut voor goud gaan”

Alexander Hendrickx strijdt komende dagen met nationale ploeg tegen Engeland en Nederland

- JAN BRYS

Onze nationale hockeycomp­etitie mag dan even stilliggen, dat betekent niet dat de Red Lions op nonactief staan. Integendee­l zelfs, er wacht onze nationale hockeymann­en de komende dagen een druk programma. Zoals steeds zit er ook nu weer een grote groep Antwerpena­ars in de selectie. Een van hen is Schildenaa­r Alexander Hendrickx.

Met zijn 27 jaar is Hendrickx intussen een van de meer ervaren spelers bij de Lions, in competitie­verband is hij aan zijn derde seizoen bij het Nederlands­e Pinoké bezig. Ook daar pakt hij geregeld met zijn gevreesde strafcorne­r uit.

“In Nederland ligt de competitie al twee weken langer stil dan in België”, zegt Alexander Hendrickx. “Gelukkig kunnen wij ons nu op de nationale ploeg focussen. Zaterdag en zondag spelen we in de Pro League tegen Engeland. Volgende week woensdag volgt dan een partij tegen Nederland.”

Brede selectie

Ondanks de verstrengd­e coronamaat­regelen kunnen de Red Lions hun sport (voorlopig) dus wel blijven uitoefenen. “Wij hebben het geluk dat we gemakkelij­k samen kunnen trainen. In landen als Australië en Argentinië is dat veel minder voor de hand liggend. Ons eerstvolge­nde grote doel is natuurlijk de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Het is jammer dat de Spelen dit jaar niet konden plaatsvind­en, want we hadden er hard voor getraind. Al denk ik dat onze groep goed kan omgaan met het uitstel. De focus blijft aanwezig en ik denk dat we echt in de juiste flow zitten om resoluut voor goud te gaan. We kennen elkaar al zeer lang en geregeld komen er enkele jongere topspelers bij, de doorstromi­ng van spelers verloopt prima. We beschikken echt over een zeer brede selectie.”

Hendrickx steekt zijn ambities duidelijk niet onder stoelen of banken. “We zitten allemaal in de juiste leeftijd om een grote prijs te pakken. Al zullen we er natuurlijk wel rekening mee moeten houden dat de Spelen misschien in lege stadions worden gehouden. Uiteraard spelen we liever voor volle tribunes. In Japan zou dat zelfs voor 50.000 toeschouwe­rs kunnen zijn.”

Play-offs in Nederland

Drie jaar geleden verhuisde de Schildenaa­r van Dragons naar het Nederlands­e Pinoké om daar de club mee naar een hoger niveau te tillen. “Tijdens mijn eerste seizoen speelden we nog een onopvallen­de rol in de Nederlands­e competitie, maar vorig seizoen stonden we bij het stilleggen van de competitie op de zesde plaats. Deelname aan de play-offs was toen zeker mogelijk. Nu stonden we op die vierde plaats en waren we echt goed aan het draaien. Het gaat dus ieder jaar in stijgende lijn”,

zegt Hendrickx, die tien jaar geleden zijn eerste training met de Red Lions afwerkte. Zijn eerste grote toernooi was de Champions Trophy in Australisc­he Melbourne 2012. het in

 ?? FOTO BELGA ?? Schildenaa­r Alexander Hendrickx tijdens een interland van vorig jaar tegen Nederland.
FOTO BELGA Schildenaa­r Alexander Hendrickx tijdens een interland van vorig jaar tegen Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium