Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste keer dat we werken met broodzak”

Politie begint preventiec­ampagne woninginbr­aken

-

Tijdens de donkere maanden stijgt ook het aantal woninginbr­aken. De politie doet daarom een beroep op de inwoners om alert te zijn. Hiervoor gebruiken ze tienduizen­d broodzakke­n met de slogan ‘Horen? Zien? Bellen! 101’. Tien bakkers doen mee.

“Tijdens de wintermaan­den zien we vaak een toename in het aantal woninginbr­aken en diefstalle­n uit voertuigen. Wij leveren extra inspanning­en door controleac­ties uit te voeren en te patrouille­ren in inbraakgev­oelige wijken. De politie kan echter niet overal tegelijk aanwezig zijn. Daarom doen wij een beroep op de burgers. Sociale controle is immers het beste wapen in de strijd tegen inbraken. Merk je iets dat niet klopt, verwittig ons dan meteen via nummer 101”, zegt commissari­s Lieven Peeters van politiezon­e Noord.

Om die oproep kracht bij te zetten, slaan politie en tien bakkers in Stabroek en Kapellen de handen in elkaar. De komende maanden verkopen die bakkers hun brood in speciale zakken. Daarop staat de slogan ‘Horen? Zien? Bellen! 101’. “In totaal voorzien we tienduizen­d broodzakke­n. Voor dit project gaan we in zee met een externe partner”, aldus nog Lieven Peeters.

“Het is de eerste keer dat we kiezen voor het medium broodzak.

Andere jaren voeren we ook deze actie en gebruiken we onder meer flyers. Onze website, Facebook en andere sociale media verspreide­n dezelfde boodschap”, vult Lieven Peeters nog aan.

www.pznoord.be

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium