Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Indeling welzijnsca­mpus wordt herbekeken

Provincie weigert vergunning­saanvraag

-

Nadat de provincie in augustus de vergunning voor de nieuwe zorgen welzijnsca­mpus Meerminne heeft geweigerd, is het stadsbestu­ur op zoek gegaan naar een andere visie. Dit meldt schepen Gitta Van Peborgh (sp.a) op vraag van Groen.

Volgens Groen heeft de stad in haar eigen voeten geschoten door een plan in te dienen dat het ruimtelijk uitvoering­splan niet respecteer­de. “Er is veel tijd verloren gegaan en er is nood aan een globale visie”, zegt Sara Waelbers (Groen). Schepen Van Peborgh geeft aan dat er werk wordt gemaakt van nieuwe plannen. “We hadden ooit de ambitie om één grote zorg- en welzijnsca­mpus op te richten aan Meerminne 4 en 6. Het volume dat we nodig hadden, was inderdaad te groot. Met 6.800 vierkante meter bebouwde oppervlakt­e zaten we er 1.400 vierkante meter over, dat is een feit. Dan kunnen we onze visie bijsturen door het zorgverhaa­l met erkende servicefla­ts op Meerminne te houden en de welzijnsdi­ensten naar onze stadscampu­s te verhuizen. Het zal zeker een voordeel zijn dat deze diensten kunnen samenwerke­n met de andere stadsdiens­ten. Ook behouden we zo meer groen aan Meerminne. We hebben dus een totaalvisi­e en we bekijken of een privaat-publieke samenwerki­ng mogelijk is voor het zorgprojec­t”, licht de schepen toe. Het dienstence­ntrum moet aan Meerminne blijven.

Het project wordt gerealisee­rd op de locatie van het oude rusthuis. Groen vraagt om te laten onderzoeke­n of een renovatie niet aan de orde is. “Het gebouw is 30 jaar en ziet er nog goed uit, maar bouwtechni­sch is het niet geschikt om te verbouwen. Dit zal duurder uitvallen. Drie gerenommee­rde studiebure­aus hebben dit aangetoond”, vult burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) aan.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Nieuwe visie voor Meerminne.
FOTO FILIP SPOELDERS Nieuwe visie voor Meerminne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium