Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WIE IS LUC VAN THILLO?

“Na de diagnose met MS ben ik ontspoord”

- (ajan)

Van programmeu­r bij Siemens tot agrarisch ondernemer tot miljonair. Luc Van Thillo (51) zijn carrière is

bijzonder te noemen. Hij is geboren en getogen in Essen, waar hij nog altijd woont. Hij is op 4 september getrouwd met Katrien Van Rooy, met wie hij zoon Vince heeft. Uit een eerder huwelijk heeft hij twee dochters: Mirte en Lenne. “Ik kom uit een arbeidersg­ezin en ben mijn carrière in de jaren negentig begonnen als programmeu­r bij Siemens. Naast mijn normale werkuren deed ik al veel andere zelfstandi­ge activiteit­en.”

Luc was enkele jaren agrarisch ondernemer, hij runde namelijk een konijnenkw­ekerij. In die tijd ontwikkeld­e hij ook zijn eerste machine: een mestverwer­ker. “Het patent daarvan kocht een ander bedrijf van mij over voor flink wat geld. In 2001 begon ik mijn bedrijf AVT, dat staat voor Automatise­ringen Van Thillo. We ontwierpen machines voor het verplaatse­n van zware voertuigen, zoals vliegtuige­n en treinen.”

Alles verliep eigenlijk goed, tot Luc de diagnose MS (Multiple Sclerose) kreeg. “Toen ben ik eigenlijk ontspoord. Zowel privé als zakelijk ging het even niet goed en ben ik andere dingen gaan doen. In die tijd kwam ik in de voetbalwer­eld terecht en ontmoette ik mijn nieuwe vrouw.” Over zijn strijd met MS schreef hij het boek

‘MS krijgt mij niet klein’, volledig ten voordele van de

MS Liga.

Luc was eerst actief bij Antwerp, nu is hij voorzitter en eigenaar van Lierse. Hij is eigenaar van enkele andere bedrijven: van een metaalcons­tructiebed­rijf in de industrieb­ouw tot zijn ‘speeltuin’ Robotland. AVT heeft hij in 2018 deels verkocht aan Vinci.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium