Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koen Vermeylen, Edegemnaar in Dallas (Texas) “Ik vrees dat Biden mijn belastinge­n gaat verhogen”

-

Koen Vermeylen (52) zong in deze krant eerder de lof van president Trump, die volgens hem niet de meest fijnbesnaa­rde persoon is, maar er wel voor zorgde dat zijn belastinge­n naar beneden waren gegaan en Texas naar olie kon blijven boren.

Hoewel nog niet alle stemmen geteld zijn, lijkt de manager van een lokale supermarkt­keten zich nu al te verzoenen met minstens vier jaar Democraat Joe Biden aan de macht. “Ik vrees dat hij meteen mijn pensioen extra zal belasten”, zegt Koen. “Hij mag anders beweren, maar Biden ook mensen met een lager inkomen zullen uiteindeli­jk hogere belastinge­n moeten betalen en minder overhouden op het eind van de maand. De werkende klasse wordt dus de dupe. Je zal ook zien dat de aandelenma­rkt de dieperik in zal gaan, waardoor ook veel mensen geld zullen verliezen.”

Donald Trump schreeuwt intussen wild om zich heen dat er massale fraude met poststemme­n is gebeurd. “Allemaal ruis”, zegt Koen. “Het zal wel bij deze fase van het verkiezing­sproces horen, maar uiteindeli­jk zal het de uitkomst niet beïnvloede­n.”

Geen woesteling­en

Koen wil ook niet te zwaar tillen aan de brief van Trump aan zijn kiezers in Wisconsin waarin hij hen persoonlij­k aanspoort “terug te vechten”. Roept de president daarmee dan niet op om geweld te gebruiken? “Ik denk dat mensen dat verkeerd zien. Het is niet omdat Republikei­nen wapens bezitten, dat ze woesteling­en zijn die onrust willen zaaien. De plundering­en en rellen gebeuren op dit moment door linkse bewegingen. Trump zou dit soort dingen beter niet zeggen, maar hij zegt nu eenmaal wat hij denkt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium