Gazet van Antwerpen Stad en Rand

2.880 kersverse gediplomee­rden in deze krant

Karel de Grote Hogeschool verrast met proclamati­e op papier

-

Op de volgende vier bladzijdes van deze krant vind je vandaag een opmerkelij­ke advertenti­e van de KdG Hogeschool. Daarmee wil ze alle 2.880 afgestudee­rden van het vorige academieja­ar een hart onder de riem steken.

Elk jaar probeert KdG Hogeschool iets groots te maken van de proclamati­e. Ze huurt gedurende een week de Waagnatie aan de Schelde af en organiseer­t daar, verspreid over vijf avonden, een reusachtig feest voor de afgestudee­rden en hun achterban. Er komt veel show bij kijken, rode lopers, staande ovaties van ouders en docenten. Meer dan tienduizen­d mensen ontvangen ze daar elk jaar.

Maar het voorbije academieja­ar kon dat dus niet, wegens de welbekende reden. “In juni beloofden we onze studenten dat we hun feest in het najaar zouden organisere­n, zij het op kleinschal­igere, veilige wijze”, vertelt Geertrui Robbrecht van KdG. “We gingen ervan uit dat het ergste van de pandemie dan wel achter de rug zou zijn en huurden de Zomerfabri­ek voor een week vanaf half oktober.”

Niet dus. De tweede golf van Covid-19 maakte ook die uitgesteld­e viering onmogelijk. De

KdG Hogeschool wil dit bijzondere moment nu niet nog eens uitstellen, maar toch haar alumni de gepaste openbare eer bewijzen. “Ze hebben al zo’n super uitzonderl­ijk academieja­ar achter de rug waarin de laatste maanden hun hele studentenl­even op zijn kop stond en ze alleen nog online lessen kregen”, zegt Robbrecht. “We wilden de proclamati­e ook niet zomaar online afhaspelen. Daarom kozen we ervoor om iedereen die zijn diploma haalde met naam en toenaam in de krant te zetten. Ze zijn met 2.880 en allemaal krijgen ze straks nog een verrassing­spakket waarin naast enkele originele cadeaus ook deze krant met de vier bewuste bladzijden zit. En zodra het weer mag, gaan we er alsnog eens goed op feesten. Dat is beloofd.”

Geertrui Robbrecht

KdG Hogeschool

“Zodra het weer mag, gaan we er alsnog eens goed op feesten. Dat is beloofd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium