Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee vernieuwde speelplein­tjes op komst

Sint-Jans- en Alfons De Cockplein

- (evw)

Deze maand worden er in het district Antwerpen twee vernieuwde sport- en speelterre­inen opgeleverd: op het Sint-Jansplein in AntwerpenN­oord en op het Alfons De Cockplein op het Kiel. De vernieuwin­gen kaderen binnen de speelweefs­elplannen van de stad.

wil met haar speelweefs­elplannen de routes die kinderen vaak gebruiken veiliger en plezierige­r maken. Zo’n speelweefs­elplan is een netwerk van autoluwe of autovrije fiets- en looproutes in een bepaalde buurt of wijk, aangevuld met ‘speelimpul­sen’ onderweg.

In het district Antwerpen worden deze maand twee vernieuwde sport- en speelterre­inen opgeleverd. In september startte de heraanleg van het speelterre­in op het Sint-Jansplein. Die werken zijn ondertusse­n afgerond. Het vernieuwde speelterre­in is uitgerust met een klimtoeste­l, speelhuis met glijbaan, een speeltoren, een evenwichts­balk en enkele schommels. Langs het speelterre­in ligt een pannaveld waar kinderen veiAntwerp­en lig afgebakend kunnen

“We hebben hier de keuze gemaakt om het speelplein­tje visueel sterk aanwezig te maken door felle en vrolijke kleuren te gebruiken. Aangezien het speelterre­in drukbezoch­t wordt door de buurtbewon­ers,

voetballen.

zijn er vooral toestellen geplaatst die geschikt zijn voor meerdere kinderen tegelijker­tijd. Dit bevordert het samenspel”, aldus Tom Van den Borne (Groen), districtss­chepen van Jeugd.

De heraanleg van het Alfons De Cockplein op het Kiel startte in maart en zal in de loop van deze maand worden afgerond. “Het plein wordt getransfor­meerd tot een buurtpark dat zal bestaan uit verschille­nde speel- en sportzones. Daarbij wordt de populaire hondenloop­zone behouden”, zegt Charlie Van Leuffel (N-VA), districtss­chepen van Sport. “Om te sporten werd er een groot betonnen multi-sportterre­in aangelegd met daarnaast een trapveldje. Langs het grote sportveld werd het beton in reliëf gegoten zodat skaters het kunnen gebruiken als hindernis. Tot slot is er ook een zone met calistheni­cs-toestellen.”

In de omgeving van beide speelterre­inen werden verder nog infobordje­s geplaatst met doe-opdrachten voor kinderen. Deze speel-o-meter spoort hen bijvoorbee­ld aan om verstopper­tje te spelen, te hinkelen of elkaar uit te dagen voor een partijtje schaarstee­n-papier.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Op het Sint-Jansplein komt er ook een afgebakend voetbalvel­dje.
FOTO VICTORIANO MORENO Op het Sint-Jansplein komt er ook een afgebakend voetbalvel­dje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium