Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eind deze maand kan verkeer over nieuwe kanaalbrug

- (kma)

De Vlaamse Waterweg nv heeft het betonnen wegdek van de nieuwe kanaalbrug in Massenhove­n gestort. Eind november zal het verkeer over de brug mogen rijden. De afbraak van de oude brug is gepland half december.

Ondanks corona wordt er stevig verder gewerkt aan de brug over het Albertkana­al. De aannemer die in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer in één adem ook de heraanleg van de Liersebaan (N14) doet is net vertrokken, na voltooiing van de rijrichtin­g Lier. De verdere afwerking gebeurt later. De aangelegde bermen zal het AWV dit najaar wel al inzaaien.

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de werken aan de nieuwe brug. Begin oktober stortte de aannemer van De Vlaamse Waterweg nv het betonnen wegdek. Het wegdek moet nu verder afgewerkt worden met asfaltlage­n. Tegelijker­tijd maakt de aannemer aan weerskante­n van het kanaal de aansluitin­gen van de Liersebaan op de brug in tijdelijke positie. Eind november zal het verkeer over de drukke gewestweg over de nieuwe brug kunnen rijden op de tijdelijke locatie. Het is de bedoeling dat in het weekend van 12 en 13 december de oude brug afgebroken wordt, met het oog op de verschuivi­ng en verhoging van de nieuw brug naar de definitiev­e locatie. Normaal een spektakels­tuk om te zien voor omwonenden, maar de verstrengd­e coronamaat­regelen gelden nog tot 13 december en er is een avondklok. Het inschuiven van de brug op de definitiev­e locatie is voorzien in de vroege zomer 2021. De Liersebaan wordt dan volledig geknipt. Meteen het sluitstuk van een grote infrastruc­tuuroperat­ie, want er werd ook al een carpoolpar­king, fietstunne­l en dubbelrich­tingsfiets­pad aangelegd. Tot dusver verlopen alle werken zonder te grote verkeerspr­oblemen.

 ?? FOTO AWV ??
FOTO AWV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium