Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te kloppen

- (dige) DAVID VAN DEN BROECK

Ivan Leko excuseerde zich haast achteraf. “LASK wilde ons niet laten voetballen en wij hen evenmin. Zo werd het

Dus sorry aan de fans. We hadden misschien anders kunnen spelen, meer open. Maar voor hetzelfde geld hadden we dan met 2-6 verloren. We wilden op resultaat spelen, maar het is niet gelukt. LASK was beter. Al wil ik het wel eens zien als Benavente, Ampomah en Lukaku op hun beste niveau zitten, als Haroun honderd procent is, noem maar op. Maar mijn hart bloedt, want dit was voor ons een unieke kans.”

game. kans noteren. Birger Verstraete, die na een gemiste controle een domme gele kaart had opgelopen, volleyde naast. De spelers leken eindelijk te beseffen dat er iets moois in het verschiet lag. Antwerp kon namelijk Anderlecht evenaren, dat in 2011 als enige Belgische ploeg met een 9 op 9 aan de Europa Leaguegroe­psfase was gestart.

Na de rust nóg een tandje bijsteken? Dat was de bedoeling. Maar het lukte niet meteen. Meer zelfs: het duurde niet lang of de 0-1 stond op het bord. De Laet liet zich in de luren leggen door Gruber en die bediende Eggestein - losgelaten door Miyoshi. De Duitse spits, voor de rust ingevallen voor de geblesseer­de Raguz, controleer­de de bal op zijn borst, bleef ijzig kalm en trof raak.

Rode kaart

Ai Antwerp, wat nu?

dachten ze misschien, want ze bogen dit seizoen al vaker een achterstan­d om. Maar dan moest het heel snel veel beter. Leko bracht rond het uur twee verse krachten niks te vroeg. Buta en Ampomah losten Verstraete en Miyoshi af en moesten voor extra snelheid en diepgang zorgen. Maar wat de Great Old nog het meest kon helpen, was de tweede gele kaart die Holland opliep. De Australisc­he middenveld­er van LASK zorgde

schaffen

das,

Wir

(gisteren, red.)

an ugly

Faris Haroun kon vorige zondag door een lichte blessure niet aantreden tegen Anderlecht, maar trok tegen LASK opnieuw de aanvoerder­sband aan. “Vanochtend was het nog niet zeker dat ik zou kunnen starten. De medische staf heeft er alles aan gedaan zodat ik zestig minuten zou kunnen spelen. Door het scoreverlo­op is dat initiële plan veranderd. We wisten dat dit geen mooi kijkstuk zou opleveren, da’s ook gebleken. Of de collectiev­e sterke van LASK ons heeft verrast? Neen, we wisten wat er op ons afkwam. Deze fysieke ploeg speelt al jaren in hetzelfde systeem. Maar zij scoorden op een counter, terwijl wij scherpte misten bij de laatste actie en de tweede ballen om het verschil te maken. Op dit niveau moet je halve kansen benutten, dat hebben we nagelaten. Zonder een topmatch te spelen gingen zij met de volle buit aan de haal.” ervoor dat zijn team nog meer dan twintig minuten met tien verder moest.

Toch waren het de bezoekers die nog dichter bij de 0-2 kwamen. Ook Benavente kwam er nog op en op het einde ook nog Lukaku die zijn debuut maakte - en Boya. Maar meer dan gevaarlijk­e standjes creëren, zat er niet in. Alleen in de slotsecond­en was er nog een dot van een kans, maar Mbokani trapte ze over. Antwerp verloor zo en is nu een stuk verder van huis. Het begon dan wel met een 6 op 6, nu moet het LASK en Tottenham - die ook zes punten hebben - naast zich dulden. En bij die twee teams moet het nog op bezoek.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium