Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opletten dat ik me niet van kleedkamer vergis”

- THOMAS STANDAERT

Een maand na zijn transfer naar Charleroi keert Jules Van Cleemput (23) vanavond terug naar de Mechelse heimat. Een match waar hij al sinds zijn vertrek heeft naar uitgekeken. “Het wordt de meest speciale wedstrijd uit mijn carrière”, vertelt de rechtsback van KV... Charleroi.

Twee wedstrijde­n heeft Van Cleemput nodig gehad om zich in de harten van de Charleroi-fans te spelen. Hoewel ze onder de taalgrens aanvankeli­jk sceptisch stonden tegenover zijn komst - “Jules - heeft Van Cleemput de perceptie snel in zijn voordeel doen keren. Zelf blikt hij tevreden terug op zijn wittebrood­sweken als Zebra.

“Ik ben goed geïntegree­rd in de groep. Charleroi is een heel warme en familiale club, vergelijkb­aar met KV Mechelen. De mensen van de club staan altijd klaar om me te helpen met van alles en nog wat. Ook de groep heeft me met open armen onthaald. Als tegenstand­er vond ik Charleroi altijd een harde, agressieve ploeg. Maar nu ik hier speel, merk ik dat het allemaal goede, sympathiek­e gasten zijn in een groep die sterk aan elkaar hangt.”

close

qui?”

Graag gezien op KV

Tot vorige maand was

Van Cleemput een van de meest gewaardeer­de figuren in de Mechelse spelersgro­ep. Ook nu is hij nog

met veel van zijn ex-ploegmaats. “Het is wel eens leuk om samen naar die match toe te leven als tegenstand­ers. We zijn er al weken over bezig. Vooral met Joachim maar ook met Geoff

Yannick en Onur Voor mij wordt het de meest speciale wedstrijd uit mijn carrière. Als prof heb ik nooit eerder voor een andere club gespeeld dan KV Mechelen, buiten mijn uitleenbeu­rt aan Heist dan. Terugkeren naar een

red.), red.),

(Kaya, red.). (Van Damme,

(Hairemans, (Thoelen, red.) club waar ik zo veel jaren heb doorgebrac­ht, dat wordt heel bijzonder. Zeker omdat ik er op een heel positieve manier ben vertrokken. Ik werd altijd goed behandeld op KV, door het bestuur, de trainers, de supporters en de ploegmaats. Ik keer dus terug met een goed gevoel.”

Nu maar opletten dat de vertrouwde omgeving hem straks niet in verwarring brengt. “Daar heb ik ook al aan gedacht. Ik moet opletten dat ik me niet van kleedkamer vergis. Nee, ik heb er wel vertrouwen in dat ik die knop goed ga kunnen omdraaien. Ik ga voor de volle honderd procent focussen op mijn werk voor Charleroi.”

Met Jon Flanagan (ex-Liverpool en -Rangers) haalden de Karolo’s deze week nog een serieuze concurrent in huis voor de rechtsback. “Ik ken hem nog niet persoonlij­k, alleen maar vanop PlayStatio­n. Ik snap wel dat de club nog een extra rechtsback is gaan halen. Het is normaal dat ze voor elke positie een dubbele bezetting wil. Ik blijf gewoon hard werken en hoop dat ik het vertrouwen van de coach kan blijven bevestigen.”

Voor de aanwezige Waalse journalist­en nam Van Cleemput het ook op voor zijn ex-club toen die hem vroegen naar het ‘slechte seizoen’ van KV. “Ze verdienen beter dan waar ze nu staan in het klassement. KV heeft dit seizoen nog maar weinig geluk gehad. Het is gewoon een goeie ploeg. Dat is wel duidelijk als je spelers met de

kwaliteite­n van Kaya op de bank kunt zetten. Mijn raad voor mijn ploegmaats is dat ze zich niet mogen miskijken op het klassement. We gaan alles moeten geven om hier een resultaat te kunnen boeken.”

(lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium