Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga me niet verschuile­n achter die blessure”

‘Dancing Dimi’ Van den Bergh trekt ondanks knieblessu­re met ambitie naar WK

- MARCEL BERNAERTS

In het Oostenrijk­se Salzburg start vandaag het WK voor landenteam­s. Dimitri Van den Bergh is al sinds woensdag ter plaatse. Zelfs een ernstige knieblessu­re kreeg de Merksemnaa­r, die samen met Kim Huybrechts de honneurs voor ons land waarneemt, niet klein.

De goesting druipt er duidelijk af bij Van den Bergh. Kapotte knie of niet, gescheurde kruisband of niet, pijltjes zal hij gooien. “Darts, dat is mijn leven, hè”, zegt de Merksemnaa­r. “Pak me dat af en ik ben een heel ongelukkig iemand. En pas op, je moet die blessure ook niet gaan overdrijve­n. Het is niet dat ik er als een kreupele bijloop. Bij momenten voel ik wel dat ik voorzichti­g moet zijn

(Van den Bergh heeft er een revalidati­e opzitten na een eerste operatie waarbij de meniscus werd verwijderd, nvdr.),

maar echt last heb ik er niet van. Na een mogelijk minder resultaat zal ik me daar ook niet achter verschuile­n. Ik draag een brace, maar na een tijd besef je niet meer dat die rond je knie hangt.”

Zo veegt Van den Bergh ook de bewering van tafel dat het niveau en de motivatie op een WK voor landenteam­s lager zou zijn, omdat tal van toppers ontbreken. “Iedere darter die hier aanwezig is, zal zijn beste niveau halen. Zeker in een seizoen als dit is iedere wedstrijd een extra kans om je te tonen. Geloof me, iedereen ligt erop gebrand om de wereldtite­l te pakken.”

Van den Bergh is duidelijk van plan om samen met Nijlenaar Kim Huybrechts te schitteren in Salzburg. “We zijn er trots op dat we België mogen vertegenwo­ordigen. We willen ook beter doen dan de voorbije edities, waarin we twee keer sneuvelden in de kwartfinal­es.”

Nog druk in november Duidelijke taal van een erg ambitieuze Van den Bergh. “De

winst eind juli in de World Matchplay heeft voor een klik gezorgd. Door die overwinnin­g besef ik dat ik de beste darters van de wereld aankan. Zelfs op mindere momenten kan ik daardoor dat tikkeltje meer. En met Kim heb ik een ploeggenoo­t die ik ken en van wie ik weet dat hij in wedstrijde­n als deze zijn beste niveau zal halen. Mochten we niet beter doen dan de voorbije jaren, zal de ontgoochel­ing groot zijn.”

Veel tijd om die mogelijke ontgoochel­ing te verwerken, zal

zoals hij in het circuit wordt genoemd, sowieso niet hebben. “Het wordt inderdaad nog druk in november. Na dit WK volgen nog de vijfdaagse Winter Series, de Grand Slam of Darts en de Players Championsh­ip Finals. Ik voel me goed en ben mentaal en fysiek klaar om nog voor enkele spraakmake­nde resultaten te zorgen.”

Dancing Dimi,

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dimitri Van den Bergh aan het werk. “Als we niet beter doen dan de voorbije jaren toen we de kwartfinal­es haalden, zal ik ontgoochel­d zijn”, zegt de Merksemnaa­r.
FOTO PHOTO NEWS Dimitri Van den Bergh aan het werk. “Als we niet beter doen dan de voorbije jaren toen we de kwartfinal­es haalden, zal ik ontgoochel­d zijn”, zegt de Merksemnaa­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium