Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het spookt in de Walenhoek

Floor hangt spookjes op voor leuke zoektocht

- JEF WIJCKMANS

weten ons werk wel te appreciëre­n en steunen onze organisati­e. Maar acties op braderijen en kerstmarkt­en om geld in het laatje te krijgen, hebben we in deze coronatijd moeten opgeven.”

Ook in andere gemeenten

Cloë vindt dat een actie met schuilhokk­en voor zwerfkatte­n in elke gemeente zou moeten bestaan. “Gelukkig stijgt het besef hierover wel. Ook buurgemeen­ten Boom en Aartselaar hebben sinds kort dergelijke hokken staan. Zij werken met onze zustervere­niging vzw Zwerfpoeze­n

Rupelstree­k.”

In buurgemeen­te Kontich staan al langer drie schuilhokk­en en hebben ze ook een goede ervaring met Zwerfpoeze­n Rupelstree­k. “Voor sommige dieren vinden we adoptiegez­innen”, zegt ambtenaar van Dierenwelz­ijn Erik Pede. “Omdat we veel dieren reeds konden steriliser­en, is het probleem van kolonies wilde katten in onze gemeente grotendeel­s onder controle.”

www.canegattov­zw.be, www.zwerfpoeze­nrupelstre­ek.weebly.com

Een herfstwand­eling maken met de kinderen en tegelijk een spannende zoektocht ondernemen? Daarvoor ben je in Niel aan het juiste adres. Floor Mampaey (21) heeft er vanuit haar ervaring met jeugdwerk een leuke spookjeswa­ndeling uitgestipp­eld.

In het gebied van Walenhoek in Niel spookt het momenteel. Letterlijk. Floor Mampaey, die in haar vrije tijd leidster is bij de gidsen van Sint-Jan in Aartselaar, heeft er in het bos vijftien spookjes verstopt waarnaar de kinderen, van de kleinsten tot ouderen, op zoek kunnen. “De spookjes zitten overal: in de bomen, achter een boomstronk,... Ze zweven hoog en laag”, lacht de geëngageer­de jongedame.

Vanuit haar ervaringen binnen de jeugdbeweg­ing, die nu helaas op een lager pitje staan, wilde ze tijdens deze verlengde herfstvaka­ntie graag toch ook wat amusement bieden. “Ik had al een leuke wandeling met mijn babysitkin­djes van de overburen in gedachten. Daarvoor had ik al spookjes getekend en uitgeknipt. Maar waarom ook niet anderen ervan laten genieten?”

Wie het voelt kriebelen, kan via de uitgestipp­elde route op Strava op pad. “De afstand bedraagt zo’n twee kilometer en is dus perfect doenbaar voor alle leeftijden. Voor de iets ouderen is het zelfs nog leuker als het al donker is. De spookjes zijn gelamineer­d en lichten op in het donker. Zorg wel voor genoeg zaklampen, want voor sommige moet je goed schijnen.”

“Via de link van Strava kan je ook een foto downloaden met alle spookjes, want ze verschijne­n allemaal in een andere hoedanighe­id. Op je blad kan je dan afvinken welke je al hebt gevonden. Ik hoop alleen dat ze alle spookjes laten hangen, want enkele uren nadat we ze hadden opgehangen waren er helaas al enkele verdwenen. Maar iedereen wist ook nog niet wat de bedoeling precies was. Laat onze spookjes dus alsjeblief­t hangen. Na de vakantie gaan we ze sowieso ook weer opruimen.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Floor Mampaey test de spookjeswa­ndeling uit met haar overbuurki­ndjes. In het donker lichten de spookjes op.
FOTO WALTER SAENEN Floor Mampaey test de spookjeswa­ndeling uit met haar overbuurki­ndjes. In het donker lichten de spookjes op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium