Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Middenstan­d zet weer led-scherm

- (kma)

lichaam is heel belangrijk. Kinderen leren hoe ze de bewegingen van het paard moeten opvangen. Bij Voltigeclu­b Malle werken we op het tempo van ieder kind. Wie ambitieus is, mag ook aan wedstrijde­n deelnemen met de voltigepaa­rden van onze club. We zijn zelf met onze eigen kinderen toch ook op die wedstrijde­n aanwezig.”

Goede voltigepaa­rden zijn dun gezaaid. “Het aanbod is heel beperkt. Voor die paarden is het een belastende sport, zeker voor hun achterbene­n, omdat ze heel de tijd op een kleine cirkel moeten galopperen. Zelf rijd ik nog ter afwisselin­g dressuur met onze voltigepaa­rden, zodat al hun spieren getraind worden. De paarden moeten ook ‘bomproof’ zijn, waarmee we bedoelen dat ze geen onverwacht­e schrikreac­ties, zoals trappen, mogen vertonen. Bovendien moeten voltigepaa­rden niet alleen beheerst in het hoofd zijn, ze moeten ook voldoende schofthoof­te hebben. Op wedstrijdn­iveau is een minimumsch­ofthoogte van 1 meter 70 vereist. Dat is hoog, maar we merken dat een kind van tien jaar oud mits de juiste techniek moeiteloos op zo’n paard kan springen. De voltigepaa­rden krijgen tijdens de wedstrijde­n trouwens ook punten van de jury.”

Meer meisjes dan jongens

Net als in het paardrijde­n, voelen meer meisjes dan jongens zich aangetrokk­en. “Op de wedstrijde­n in België zijn er maar vier jongens actief”, vertelt Sophie. “In onze buurlanden ligt die verhouding anders. Hier bij Voltigeclu­b Malle hebben we wel al twee jongens.”

Voltigeclu­b Malle traint op woensdag van 14.30 tot 16u en op zaterdag van 10 tot 11.30u. De kinderen komen een keer per week. Als er nog leden bijkomen, wordt mogelijk op zaterdagmi­ddag nog training gegeven. “We hebben nu veertien vaste leden en leggen een limiet op 25 leden, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Er kunnen dus nog wat kinderen bij.”

Volgende week maandag en dinsdag zijn er nog enkele plekjes beschikbaa­r tijdens de extra herfstdage­n die Voltigeclu­b Malle heeft ingelast door de verlengde herfstvaka­ntie. De club beschikt over een eigen buitenpist­e van 20 op 40 meter, een overdekte hal van 96 vierkante meter met turntoeste­llen voor grond- en tontrainin­g. Als het langer slecht weer is, wordt voor de training uitgeweken naar een overdekte rijpiste in Hoogstrate­n.

Info: Facebookpa­gina Voltigeclu­b Malle vzw

Normaal gezien zou de middenstan­dsverenigi­ng Sint-Antonius Bruist op 16 november een eindejaars­actie starten. Die is nu verplaatst naar 13 december. Intussen kan via een link op sintantoni­usbruist.be worden doorgeklik­t naar een overzicht van alle handelaars die nog open zijn of waar een afhaalserv­ice is. Net als in de eerste lockdown komt er ook een groot led-scherm met opmonteren­de boodschapp­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium