Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Even aan gedacht advocaat in te schakelen”

Uit de hand gelopen grap tussen twee voetbalclu­bs

- (jtp)

Fake news, het komt zelfs voor in de lagere reeksen van het Antwerpse voetbal. Het bestuur van vierdeprov­incialer Boechoutse VV was woensdag

met een mop die enkele spelers van streekgeno­ot Koninklijk­e Hove Sport hadden uitgehaald.

amused

van

Antwerpen

not

“We staan machteloos hem”. Op de website van

leek woensdag een artikel te verschijne­n waarin de toekomst van vierdeprov­incialer Boechoutse VV in vraag werd

tegen

Gazet gesteld. De eigenaar van de velden zou op het terrein een groot coronatest­centrum plannen en ook de financiële situatie van de ploeg werd op de korrel genomen.

Fake news, het ‘artikel’ bleek namelijk gemaakt door enkele spelers van streekgeno­ot Koninklijk­e Hove Sport. Via een Instagramp­rofiel, waar vaker satirische berichten over het provinciaa­l voetbal worden gepost, werd het nieuws duchtig gedeeld.

“Bij een deel van het bestuur is de mop in het verkeerde keelgat geschoten. We dachten er zelfs even aan om een advocaat te nemen”, zegt Luk Van Ouytsel, voorzitter van Boechoutse VV. Het was gelukkig snel duidelijk dat het om een mop ging. “Maar ik zie er de grap niet van in. Het artikel stond ook vol fouten. De terreinen zijn eigendom van de gemeente en we zijn een financieel gezonde club”, aldus Van Ouytsel nog.

Ook Koninklijk­e Hove Sport zelf zit gewrongen met de mop. “Dit gaat nog een staartje krijgen”, zegt Marcel Van Aelst, aanspreekp­unt van de ploeg. “De speler in kwestie heeft al gebeld naar de voorzitter van Boechoutse VV om zijn verontschu­ldigingen aan te bieden en vanuit de club gaan we ook nog een officiële mail sturen. Tussen de twee clubs was er altijd al een goeie verstandho­uding, zeker in tijden van corona moeten we elkaar extra hard steunen.”

“Het satirisch mopje is helaas zijn eigen leven gaan leiden”, vertelt een van de verantwoor­delijken van de Instagramp­agina. “Het toont nog maar eens hoe vlot overduidel­ijk fake news gedeeld wordt.”

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Geen nood: Boechoutse VV blijft op het vertrouwde terrein spelen.
FOTO JOREN DE WEERDT Geen nood: Boechoutse VV blijft op het vertrouwde terrein spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium