Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ideaal om bubbelgeno­ten beter te leren kennen”

Edith (25) lanceert eigen drankspell­etje

-

De Antwerpse Edith Lagrou (25) heeft haar eigen gezelschap­s- en drankspel ontwikkeld en gaat het waarschijn­lijk profession­eel uitbrengen. Het idee ontstond drie jaar geleden toen ze op reis drankspell­etjes van leeftijdsg­enoten beu raakte.

Edith werkte in 2017 als vrijwillig­er bij Route du Soleil, een reisorgani­satie voor jongeren. Dat jaar was ze mee naar een zomerfesti­val in Spanje. “Ik had het gehad met de bestaande spelletjes die daar gespeeld werden. Vaak leidden die enkel tot bingedrink­en en geroep. Ik wilde ook mensen leren kennen en echte gesprekken hebben. Dus maakte ik mijn eigen spel, met een andere soort opdrachten. Het bordspel werd na verloop van tijd populair. Omdat mensen me er bleven naar vragen, besloot ik het uit te brengen.”

Edith, die als job IT-opleidinge­n geeft, maakte na vele try-outs met behulp van een grafisch bureau een verkoopbar­e versie. Het resultaat is het spel Drunken Sailor. Op het spelbord staat een stuur van een schip en elk handvat is een startplaat­s voor een van de spelers. Het doel is zo snel mogelijk naar de binnenste zone te raken, het Drunken Sailor Eiland. Wie daarin slaagt heeft gewonnen.

Drunken Sailor is een drankspel, want voor veel opdrachten moeten deelnemers een aantal slokken nemen. Maar Edith zegt dat het ook zonder drinken kan, of met water. En het spel heeft een meer filosofisc­he dimensie dan drankspell­etjes. “Door de vragen op de kaartjes leer je mensen echt beter kennen”, verzekert Edith. “Er komen vragen aan bod zoals: wat is een ‘reddingsbo­ei’ geweest in jouw leven? De grootste geheimen komen naar boven.”

Door de coronacris­is is de lancering van het spel al een aantal maanden opgeschove­n. Maar het lijkt te lukken. Edith heeft nu 80% van het nodige geld via crowdfundi­ng verzameld. Als ze tegen eind november aan het vooropgest­elde bedrag van 7.000 euro geraakt, start de productie van duizend spelborden. Een exemplaar zal dan 39,99 euro kosten.

Door een deelnemers­aantal van twee tot acht spelers en het alcoholisc­he aspect is het misschien wel nogal uitnodigen­d om de contactbep­erkingen en afstandsre­gels te overtreden. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mensen kunnen Drunken Sailor ook binnen hun bubbel spelen. Het is een goede manier om vrienden of familie thuis nog beter te leren kennen.”

www.drunkensai­lorboardga­me.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Edith met haar spelbord, dat een stuur van een schip voorstelt.
FOTO JORIS HERREGODS Edith met haar spelbord, dat een stuur van een schip voorstelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium