Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Luisteren naar virologen

Tijdens en na de vorige lockdown hebben de politici te weinig geluisterd naar de virologen. Als ze dat nu eens wel zouden doen en dan zien wat er gebeurt binnen enkele maanden? In het slechtste geval weten ze geen van beide hoe ze dit virus moeten bedwingen. Als de cijfers echter genoeg gedaald zijn, zou een kleine versoepeli­ng wel welkom zijn. Waarom ze nog altijd profvoetba­l toelaten begrijp ik echter niet, in zowat elke club zijn er coronageva­llen, net zoals in vele scholen. Toch negeert men dit. Ze testen wel à volonté de spelers, waardoor andere mensen minder of niet worden getest.

FREDDY DUSCHEK,

Derde golf

GUIDO PROOST,

HUGO MEES,

NIEL

NIEL

Laat men nu alstublief­t deze maatregele­n lang genoeg aanhouden, ook al is het voor niemand prettig! Anders zit een derde golf er direct aan te komen ...

NANCY RAYMAKERS,

MERKSEM

Tot na de feestdagen

Voor mij mag het deze keer een écht lange lockdown zijn! Die mag gerust tot na de feestdagen duren en misschien nog wat langer, dan zijn we hopelijk van dat virus vanaf. Want als we nu niet ons best doen, blijven we maar aanmoddere­n met dat ellendig virus.

WESTERLO

Vlees noch vis

De maatregele­n die nu gelden zijn vlees noch vis. Wat baten ze allemaal wanneer het voetbal in eerste klasse blijft doorgaan ondanks de vele besmetting­en binnen de clubs? Om nog maar te zwijgen van de wielerrond­es in Frankrijk, Italië en Spanje, waar het spuug aan de renners hun bek hangt te bengelen. Niet alleen respect voor de mensen in de zorg, maar ook voor het personeel in de supermarkt­en, waar zeker niet alle klanten zich aan de regels houden!

Twee keer testen

Het is voor iedereen op de tanden bijten, maar voor de gezondheid is het beste dat er deze keer een langere lockdown is. Alleen vind ik wel dat iedereen minstens twee

keer per maand getest moet worden. Dit geeft een veiliger gevoel en minder kans op nieuwe besmetting­en.

GERD VERBEKE,

BRASSCHAAT

Scenario van virologen

We moeten ons instellen op een lange tijd van lockdown. Het virus moet eerst onder controle zijn voordat we langzaam kunnen versoepele­n volgens een scenario opgesteld door de virologen. Daarna moeten we eens goed nadenken over hoe we beter met het milieu en klimaat kunnen omgaan, want hier knelt het schoentje.

EDDY HAEST,

VOSSELAAR

Feestdagen Als de cijfers de gunstige richting uitgaan, laat ons dan toch tenminste met het hele

gezin de feestdagen doorbrenge­n. Dus met kinderen, schoonkind­eren en kleinkinde- ren en niet alleen met wie onder hetzelfde dak leeft. Denk eens aan de grootouder­s die hun kleinkinde­ren al zo lang niet meer gezien hebben.

MARY-ANN VAN EESTER,

BORSBEEK staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Hondenkaps­alons

Voor honden is een verzorgde vacht essentieel voor hun gezondheid. Door de hondenkaps­alons te sluiten, kunnen de dieren langdurig niet worden verzorgd. Nochtans wordt dit sinds de eerste versoepeli­ng volledig coronaproo­f uitgevoerd. Ons hondje wordt aan de voordeur overgedrag­en aan de kapster en de betaling gebeurt elektronis­ch. Als men dit als niet coronaproo­f beschouwt, kunnen afhaalpunt­en aan gesloten winkels ook niet veilig worden georganise­erd. Hopelijk laat Ben Weyts dit via het Overlegcom­ité rechtzette­n.

RUDI JOOSEN,

Carwash

PAUL MUYLLE,

ALFONS IVENS

EKEREN

Frank Deboosere zit al jaren te smeken om zuinig om te springen met water, maar de corona-experts en de regering vinden dit niet nodig. Nu moeten we zelf de auto poetsen, onveilig op straat en met kostbaar kraantjesw­ater. Terwijl de carwash een eigen recyclages­ysteem heeft om het water te hergebruik­en. Trouwens, voor het milieu is het beter om met een propere wagen te rijden, dat is bewezen. Groen zit toch ook in de regering, dacht ik?

EDDY VANWESENBE­ECK,

Zorgbuddy’s

MERKSEM

Wat een goed initiatief van AXA Bank om het personeel in te zetten en te motiveren om als vrijwillig­ers te gaan helpen in het UZA. Dit betekent dat je een hecht personeels­bestand hebt waar je als bedrijf op kunt rekenen. Alle banken moeten dit voorbeeld volgen.

WUUSTWEZEL

Verenigde Staten

Als jongere in de jaren zestig had ik veel respect voor de VS. Nu, vijftig jaar later, kijk ik meelijwekk­end toe. Een president die de overwinnin­g opeist voordat alle stemmen geteld zijn, zijn NAVO-bondgenote­n in de steek laat en heult met de vroegere vijand, het klimaatakk­oord van Parijs opzegt en zowat iedereen schoffeert in een respectloo­s en verdeeld land. Hopelijk komt het ooit nog goed, maar het zal tijd en moed vergen om de Verenigde Staten ‘great again’ te maken.

 ??  ??
 ?? FOTO AP ??
FOTO AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium