Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo deden ze het elders

- (pavi)

• De Universite­it Antwerpen hield haar proclamati­es, in tegenstell­ing tot de universite­iten van Leuven en Gent die het digitaal hielden, wel in levenden lijve. Dat gebeurde voornameli­jk in september nog, toen de tweede coronagolf nog niet in volle sterkte was losgebarst­en. De proclamati­e, waarop alleen de studenten zelf aanwezig mochten zijn, was voor de meeste faculteite­n georganise­erd in een aula. Familie, vrienden en docenten konden ondertusse­n een livestream volgen die nog steeds te raadplegen is op de website.

Sommige faculteite­n gaven een originele twist aan de viering. De faculteit Rechten zwaaide de afgestudee­rden uit in de inkomhal van het Justitiepa­leis en die van Geneeskund­e organiseer­de een drive-in proclamati­e, waardoor ook de bubbel van de student er in de eigen auto bij kon zijn. Ook de vierde Vlaamse universite­it, de VUB, vierde haar studenten overigens live, op de Grote Markt van Brussel.

• Voor afgestudee­rden van de AP Hogeschool kon het een beetje alle kanten uit, afhankelij­k van de richting. Voor sommigen was er niks georganise­erd, anderen kregen een online proclamati­e en voor een derde groep was er wel een officieel moment. Dat gebeurde dan wel in de openlucht en zonder alcohol.

• Ook in de Thomas More Hogeschool met haar vele campussen in de provincie hing de proclamati­e af van de locatie. De nadruk lag op online, vaak echter ook in combinatie met een fysieke poot. Op sommige plaatsen proclameer­den ze live, in een aula of, zoals voor de studenten Verpleegku­nde in Turnhout, in de inkomhal waar de studenten in op reglementa­ire afstanden geplaatste strandstoe­len zaten. Op andere campussen gingen docenten proclamati­eboxen aan huis leveren bij de afgestudee­rden.

 ?? FOTO THOMAS MORE ?? De proclamati­e bij Thomas More in Turnhout: op strandstoe­len in de inkomhal.
FOTO THOMAS MORE De proclamati­e bij Thomas More in Turnhout: op strandstoe­len in de inkomhal.
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De studenten van de faculteit Rechten van de UAntwerpen kregen hun proclamati­e in de inkomhal van het Justitiepa­leis.
FOTO DIRK KERSTENS De studenten van de faculteit Rechten van de UAntwerpen kregen hun proclamati­e in de inkomhal van het Justitiepa­leis.
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? De faculteit Geneeskund­e van de UAntwerpen beleefde een proclamati­e met drive-in. De bubbel volgde die vanuit de auto.
FOTO DIRK KERSTENS De faculteit Geneeskund­e van de UAntwerpen beleefde een proclamati­e met drive-in. De bubbel volgde die vanuit de auto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium