Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nooit meer schrik in bed en altijd betalen met coke

-

Ze zeggen dat Andy Peelman te veel op tv komt. Wel, we troosten ons met de gedachte dat het nog veel erger had gekund, want de kelk van Een Echte Job, waarin BV’s aan de slag gingen als verpleger, heeft hij bijvoorbee­ld aan zich laten voorbijgaa­n, zoals hij vorig weekend in een interview met deze krant liet ontvallen: “Ik waak erover dat de mensen geen indigestie van mij krijgen.” Toch zat hij enkele weken geleden nog in het meest besproken programma van het jaar, The Masked Singer. Al wisten we dat gedurende enkele weken niet eens. Maar kijk, de duiveldoet-al zat verstopt onder het masker van… Duiveltje. De voormalige politieage­nt is voortaan ook elke dinsdagavo­nd te zien in het nieuwe VTM-programma Ze Zeggen Dat. Daarin zoekt hij samen met Dina Tersago – Libelle voor de gemaskerde vrienden – uit hoeveel waarheid er in bepaalde urban legends zit. En dat levert best verrassend­e resultaten én televisie op.

Zo test het dynamische duo of je acht spinnen per jaar opeet in je slaap, zoals ‘ze’ zeggen. ‘Ze’ is gemiddeld Vlaanderen, in Ze Zeggen Dat vertegenwo­ordigd door een testpublie­k van honderd mensen met de familienaa­m Peeters. Gemiddelde­r gaat het niet worden. Na heel wat diepgaand onderzoek – het leek bij momenten een aflevering van Now or Never – en veel “Oh my fucking G’s” van arachnofoo­b Andy, bleek het om een mythe te gaan: spinnen hebben geen interesse in mensen en vinden ons zelfs vies en te warm. Sterker nog: we eten geen één spin in heel ons leven. Een meer dan boeiend wist-je-datje om mee uit te pakken op het volgende kerstfeest, hopelijk ergens in 2023. We kwamen dankzij de bereidwill­igheid van drie mannelijke leden van de familie Peeters maar vooral dankzij de deskundige uitleg van een dermatoloo­g – het moeten niet altijd virologen zijn – te weten dat scheren niet voor dikker, donkerder en meer haar zorgt. Alleszins toch niet bij mensen. En tussendoor ontdekten we ook dat je ramen perfect kunt proper maken met krantenpap­ier. Dus zeker niet weggooien, deze Doen!.

Maar de grootste schok kwam van het experiment dat Andy uitvoerde met honderd willekeuri­g verzamelde bankbiljet­ten. Na labo-onderzoek door een toxicoloog bleken slechts drie biljetten géén sporen van cocaïne te bevatten. Aan 97% van de geldbriefj­es hangen dus drugs! Voor je thuis aan jouw briefjes begint te snuiven: het betreft hier onschadeli­jke en niet met het oog waarneemba­re doses. Bovendien werd er ook ontstopper en ontlasting op het geld aangetroff­en. We vielen net niet van onze zetel.

Ze zeggen dat VTM opnieuw een potentieel populair programma te pakken heeft. Het zou zomaar kunnen, als de uitgespitt­e mythes van hetzelfde niveau blijven, de concurrent­ie van Het Huis niet te veel kijkers kost én Andy ons belooft dat hij na Ze Zeggen Dat weer even wat gas terugneemt. Want in tijden waar virussen het voor het zeggen hebben, kunnen we die verduiveld­e indigestie missen als kiespijn.

Ze Zeggen Dat, dinsdag om 20.40u op VTM

 ?? FOTO VTM ?? In tegenstell­ing tot veel mensen hebben spinnen geen interesse in Dina.
FOTO VTM In tegenstell­ing tot veel mensen hebben spinnen geen interesse in Dina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium