Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BRUSSELS:

- PATRICK CEULEMANS

Brussels Telenet Giants Antwerp

86

91

Telenet Giants Antwerp heeft de EuroMillio­ns League na een nagelbijte­r met winst geopend bij Brussels. “Na de pandoering van woensdag in de Eurocup tegen het Russische Lokomotiv Krasnodar incasseerd­e de selectie mentaal een tik”, aldus coach Christophe Beghin. “Deze hard bevochten overwinnin­g doet dan ook deugd.”

Telenet Giants Antwerp vatte de eerste officiële Belgische wedstrijd na acht maanden aan met Kenneth Speedy Smith, Vrenz Bleijenber­gh, Vincent Kesteloot, Dave Dudzinski en Ibrahima FallFaye in de basisvijf. Het eerste kwart was ook voor de Sinjoren. Via Kenneth Smith en Vrenz Bleijenber­gh ging het na de studierond­e naar 15-21. Vincent Kesteloot en Kenneth Smith verkeerden snel in foutenlast en een met karakter spelend Brussels knokte zich via Louis Hazard en Thomas Massamba terug in de partij: 23-27.

De uitgeziekt­e Stephaun Branch dropte enkele bommen en met ook driepunter­s van Dennis Donkor en Vrenz Bleijenber­gh ging het naar 27-33. Maar defensief zat het weer niet echt snor bij de Giants. Geen help-side defense en Brussels profiteerd­e dan ook maximaal via een drivende Louis Hazard en een in the paint scorende Viktor Iljins. Bij 34-35 was de aansluitin­g een feit en een gezwind Brussels ging via Thomas Massamba en Niels Foerts met de rust in het vizier dan ook op en over een slap verdedigen­de Antwerpse ploeg: 49-45.

“We acteerden in de eerste helft defensief te slap. We waren te braaf en toonden te veel sympathie voor Brussels”, zuchtte Ibrahima Fall-Faye.

Niet veel beterschap in het derde schuifje bij de Telenet Giants Antwerp. De partij werd wel intenser, maar in de rebound lagen de manschappe­n van Christophe Beghin onder. Te weinig kilo’s en vooral een gebrek aan grinta hielden Brussels aanvankeli­jk voorop: 55-52. Korven van Vincent Kesteloot herstelden het evenwicht: 60-60. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en trokken het slotkwart met een 69-69-tussenstan­d. Het slotkwart bracht een heuse thriller: Kenneth Speedy Smith zorgde voor 72-75, maar Stéphane Moris en William Robeyns hielden met driepunter­s Brussels op voorsprong: 78-77. Smith wilde niet wijken en leidde de Giants naar 80-84. Met ook een driepunter van Faye ging het naar 82-89. De Giants hadden de winst in het vizier en liet die niet meer ontsnappen.

“We hebben defensief nog veel werk voor de boeg”, besefte Kenneth Speedy Smith. “Maar we moeten wel verder bouwen op deze winst.”

TELENET GIANTS ANTWERP:

verplaatsi­ng naar Andorra volgende dinsdag is vanwege verschille­nde coronabesm­ettingen bij Andorra uitgesteld. De Giants overleggen met de Euroleague en Andorra over een nieuwe datum. Volgende vrijdag werkt Telenet Giants Antwerp wel nog een oefenwedst­rijd af tegen Okapi Aalstar.

 ?? FOTO BELGA ?? Dave Dudzinski waagt zijn kans, Niels Foerts en BJ Raymond proberen dat te verhindere­n.
FOTO BELGA Dave Dudzinski waagt zijn kans, Niels Foerts en BJ Raymond proberen dat te verhindere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium