Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toen Frankie ons zag begon hij te flodderen en herkende hij ons”

Kater na jaartje op de dool herenigd met baasjes

- KRISTIN MATTHYSSEN

Een vrouw uit de Sparrendre­ef in Pulle postte deze week op de Facebookgr­oep Ge zijt van Pulle een foto van een gecastreer­de kater die ietwat angstig elke avond brokjes bij haar overbuur kwam bedelen. Viki Mertens herkende meteen Frankie, haar kat die elf maanden geleden vermist raakte in Grobbendon­k. Straf: Frankie herkende zijn baasje meteen.

Op sociale media wemelt het van de foto’s van vermiste honden en katten. Dat je nooit de moed mag opgeven, bewijst de hereniging deze week van kat Frankie met zijn familie. Een vrouw uit de Sparrendre­ef in Pulle plaatste op vraag van haar overbuurvr­ouw een foto van een zwarte kat met opvallende witte aftekening op de snoet op Facebook. Het dier verscheen elke avond op haar terras om te bedelen. Hij was niet gechipt, veeleer schuchter en had een wondje aan zijn oor.

De Sparrendre­ef is eigenlijk bijna het uiteinde van Pulle. Zo’n zes kilometer verderop in de Nijverheid­sstraat in Grobbendon­k kon Viki Mertens haar ogen niet geloven. “Ik ben zelf geen lid van Ge Zijt van Pulle omdat ik in Grobbendon­k woon, maar het bericht was ook gedeeld in een groep van huisdieren­vrienden uit Vorselaar. Die snorvormig­e witte aftekening op de snuit, die witte voetjes: ik herkende meteen onze kat die op 9 december 2019 hier buiten was gewandeld om nooit meer terug te keren. Tot grote spijt van mijn dochtertje Noor (7) en plusdochte­r Julie (6). Ik was hoogzwange­r toen Frankie verdween. Intussen is ons zoontje Thomas (9 maanden) geboren.”

Viki had bij de verdwijnin­g van Frankie een foto gepost op Ge Zijt van Grobbendon­k. “Ik heb die via messenger doorgestuu­rd naar de vrouw uit de Sparrendre­ef en zij bevestigde dat de foto’s van beide katten wel zeer gelijkend waren. Wij hadden Frankie al vijf jaar toen hij verdween. Nu is hij dus 6.” Er werd afgesproke­n om langs te komen op het moment dat de kat weer om zijn avondlijke brokjes kwam. “Tot mijn eigen verbazing herkende Frankie mij nog meteen toen hij mij zag”, lacht Viki. “Hij begon direct blij te miauwen en kroelde met zijn staart en rug tegen mijn been om te flodderen.

Frankie moet hopeloos verdwaald zijn en zal af en toe ergens wat eten en onderdak gekregen hebben. Ik ben al die mensen enorm dankbaar.”

Noor (7) is dolgelukki­g nu Frankie weer thuis is. “De eerste twee dagen was hij nog wat bang, maar intussen lijkt het alsof hij nooit weg is geweest. Hij gaat wel nog niet op zijn krabpaal liggen. Aan zo’n springende baby in een box in huis met rammelende speelgoedj­es moest hij ook even wennen. We gaan Frankie nu zeker laten chippen. De eerste drie weken houden we hem sowieso binnen. Gelukkig hadden we nog geen nieuwe kat. We hadden lang gewacht in de hoop dat Frankie zou terugkeren, maar waren nu na bijna een jaar net aan het uitkijken naar een opvolger.”

De dame die Frankie soms brokjes gaf, had hem in een kuil onder haar tuinhuisje gevonden. Frankie is altijd een zelfstandi­ge kat geweest die overdag graag op wandel was, maar elke avond wel binnen kwam slapen. “Hij laat zich niet graag pakken, maar hij komt wel graag op schoot liggen, en dat doet hij nog steeds. We zijn echt heel blij dat Frankie terug is, want hij is ook een uitstekend­e muizenvang­er.”

 ?? FOTO KMA ?? De gecastreer­de kater Frankie is na elf maanden herenigd met Noor.
FOTO KMA De gecastreer­de kater Frankie is na elf maanden herenigd met Noor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium