Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Puppies

Mensen die puppies of katjes terug naar het asiel brengen, moeten een boete betalen van 5.000 euro. Want dat is ongeveer de kost die je zult moeten betalen als je een diertje wilt verzorgen tot het sterft. Straf de mensen die een diertje in huis hebben gehaald om de lange dagen op te vullen. Dit is een schande.

CHRISTEL VAN SPAENDONK, WUUSTWEZEL

Niet snel versoepele­n

Ik hoop dat de coronamaat­regelen niet meteen weer zullen versoepele­n. Anders zal het meteen weer fout lopen. De jongeren trekken zich er niet te veel van aan. Bijna elke dag worden er nog feestjes gegeven. Ze mogen de boetes van mij verdubbele­n. Volgens mij heeft de regering drie maanden te laat gereageerd. Er moest veel eerder een verstrengi­ng doorgevoer­d zijn. Beetje bij beetje de maatregele­n opschroeve­n, dat helpt niet. De jeugd kent geen discipline meer. Men zou eens gedrild moeten worden in het leger. Jammer genoeg is de dienstplic­ht al lang afgeschaft.

ETIENNE VANDEVENTE­R

Speeltuint­je in brand

Het speeltuint­je dat in brand is gestoken op het Terloplein in Borgerhout moet men voorlopig niet herstellen. Sluit de speeltuin af. Hopelijk kan men de daders snel aanwijzen.

FRANÇOIS VAN DEN BROECK, ANTWERPEN

Prachtig initiatief

Ik vind het een prachtig initiatief van de KdG Hogeschool om de 2.880 gediplomee­rden te proclamere­n in de papieren krant van Gazet van Antwerpen. De pandemie blijft aanhouden. Daardoor missen de studenten hun openbare proclamati­e. Nu staan al hun namen geprint op vier bladzijden. Ze staan allemaal alfabetisc­h opgelijst met voor- en achternaam.

Ik herinner me nog toen ik afstudeerd­e dat de klas van 1954 een verslag in Gazet van Antwerpen kreeg over de prijsuitre­iking. Dit initiatief is alleszins beter dan het online afhaspelen van de afgestudee­rden. Als corona voorbij is, zal hen een groot feest aangeboden worden. Proficiat.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

 ??  ??
 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium