Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zit zangeres Anouk op een van de ronddraaie­nde stoelen. Er moest echter een manier gevonden worden om de opnames voor haar 100% coronaproo­f te laten verlopen. De zangeres is immers astmatisch en een besmetting zou haar veel meer parten spelen dan anderen.

-

Ook in het komende seizoen van

Slechte week voor Johnny Depp. Niet alleen verloor hij maandag zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun, die hem volgens de rechter terecht een ‘wife beater’ noemde. Het vonnis lijkt hem nu ook zijn rol als slechterik Gellert Grindelwal­d in de filmreeks Fantastic Beasts and Where to Find Them te kosten.

Het was Depp (57) zelf die het nieuws aankondigd­e op zijn Instagrama­ccount. “In het licht van recente gebeurteni­ssen wil ik het volgende aankondige­n”, begint hij. “Ten eerste wil ik iedereen bedanken die me heeft gesteund. Ik ben geraakt door jullie vele berichtjes van liefde en bezorgdhei­d, zeker de laatste dagen.” Maandag kwam er namelijk een eind aan het proces van de acteur tegen de Britse tabloid The Sun, die hem in een artikel een “wife beater” – vrouwenmis­handelaar – had genoemd. Depp verloor dat proces. Volgens de rechter waren de uitspraken van de tabloid “feitelijk correct”. Een pijnlijke opdoffer, die ook zijn carrière lijkt te beïnvloede­n. “Ten tweede wil ik jullie laten weten dat me door Warner Bros. is gevraagd te stoppen met de rol van Grindelwal­d in de Fantastic Beasts-films. Ik respecteer en aanvaard dat verzoek.”

Dat Johnny Depp die rol op zich zou nemen, was een goed bewaard geheim. Pas aan het einde van de eerste film kwam hij voor het eerst in beeld. Twee jaar geleden kreeg hij een volwaardig­e rol in het vervolg Fantastic beasts: The Crimes of Grindelwal­d.

Maar op dat moment woedde de controvers­e rond Depp al. Zijn ex-vrouw Amber Heard (34) had hem al beschuldig­d van geestelijk­e en lichamelij­ke mishandeli­ng tijdens hun relatie. Fans van Fantastic beasts uitten destijds al kritiek op de rol van Depp in de films, maar de productie besliste toch met hem verder te gaan. Depp is alleszins niet van plan het hierbij te laten. “De surreële uitspraak van de rechter verandert niets aan mijn gevecht om de waarheid te vertellen. Ik bevestig hierbij dat ik in beroep ga. Ik wil bewijzen dat de beschuldig­ingen tegen mij niet kloppen. Mijn leven en carrière zullen niet gedefiniee­rd worden door dit moment.” Of z’n personage uit de Fantastic beasts-films zal vertolkt worden door een andere acteur, is op dit moment nog een raadsel.

 ??  ??
 ?? FOTO HOLLANDSE HOOGTE / ANNEKE JANSSEN ??
FOTO HOLLANDSE HOOGTE / ANNEKE JANSSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium