Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koningin Sandra Kim kroont zich tot winnaar

‘THE MASKED SINGER’ ONTMASKERD

-

Met geweldige uithalen en loepzuiver­e performanc­es was Koningin dé revelatie van The Masked

Singer, waar zonder twijfel een tweede seizoen van zal worden gemaakt. En dat terwijl ze in een loodzwaar kostuum zat en een nauw aansluiten­d masker aan had. Dat ze won, is geen wonder, want niemand minder dan voormalig Songfestiv­alwinnares Sandra Kim (48) ging schuil achter de fonkelende jurk. “Iedereen stuurde: Wat een stem! Zo fijn om te lezen.”

I’m unstoppabl­e, zong ze al in aflevering één. Dat blijkt. Met de strafste noten heeft Koningin iedereen omvergebla­zen in The

Masked Singer. Tot in de finale, waarin ze als winnares eindelijk haar masker mocht afzetten. “Dit is Adele”, dacht Jens Dendoncker.

“Nee, Beyoncé”, zei Julie Van den Steen. Uiteindeli­jk bleken speurders Karen Damen en Sean Dhondt het bij het rechte eind te hebben: Sandra Kim is Koningin. “Ik ben blij met de winst. Ook al is het niet de Nobelprijs”, zegt Sandra Kim – echte naam Sandra Caldarone. 34 jaar na haar zege in het Eurovisies­ongfestiva­l, met

J’aime la vie, wint ze dus opnieuw een zangwedstr­ijd. “Ik heb altijd al gezongen en ik heb veel ervaring op het podium, al is dat met een masker iets anders. Ik ben een perfection­iste, dus ik geef veel kritiek op mezelf. Altijd is er iets. Maar ik denk dat ik het goed heb gedaan. Het was heel plezant.”

Enkele weken nadenken

“De nummers die ik zelf gekozen heb, waren Always remember me van Lady Gaga en River deep,

mountain high van Ike en Tina Turner. De andere nummers kwamen vanuit de productie. Voor één lied had ik echt schrik:

fire van Alicia Keys. Daar moest ik wat dansen, maar het was moeilijk om te bewegen. En die tekst is ook moeilijk. Achteraf was ik niet blij met dat optreden, maar dat was de enige keer.”

“Toen ze me in november vorig jaar het voorstel deden om mee te doen, moest ik er enkele weken over nadenken. Ik kende het programma uit Frankrijk. Ook daar is het heel populair. Maar hier is het anders. In Frankrijk is het meer een carnaval en een humoristis­che show, niet echt een zangwedstr­ijd. De kostuums zijn er ook mooi, maar hier is het serieuzer, en de speurders houden echt van een goede stem. Dus ik heb ja gezegd.”

Girl on

Dertien kilo, duizenden euro

Een goede stem is één ding, maar met dat masker op zulke straffe nummers brengen, is toch nog andere koek. “Net zoals Kathleen heb ik wat last van claustrofo­bie. Tussen het masker en mijn gezicht zat anderhalve centimeter. Ik kreeg geen adem. En het was verschrikk­elijk warm.” Ook Koningin worden was niet evident. “Dat kostuum volledig aantrekken moest heel langzaam. En het was zwaar, met die schou

derstukken. Het volledige pak bestaat uit drie stukken, die samen dertien kilo wegen. Maar de eerste keer dat ik het zag, vond ik het al meteen ongelofeli­jk mooi. En het is ook heel duur, duizenden euro kost het. Gelukkig had ik twee stylistes die me hielpen om het aan te trekken.”

De voorbije weken kreeg Sandra een stortvloed aan berichten. “Tijdens de uitzending rinkelde de telefoon de hele tijd. Iedereen stuurde elke dag lieve berichten: ‘Wat een stem!’ Dat is wel fijn om te lezen. Maar ik kon en mocht niets zeggen. Ook niet tegen collega’s, zoals Helmut Lotti en Barbara Dex. Dana Winner en Sabien Tiels, een vriendin van mij, hadden ook een berichtje gestuurd. Hen heb ik een knipogende smiley teruggestu­urd. Voor iedereen die me iets gestuurd heeft: ik ga zaterdag een bericht sturen om jullie te bedanken!”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium