Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mama verkoopt knutseldoz­en”

-

Iris Corremans uit Ranst heeft misschien voor veel ouders een oplossing. Zij stelt knutseldoz­en samen die je online kan kopen.

“Ik ben kleuterjuf en in bijberoep zaakvoerde­r van ’t Gelukske in Ranst, een workshopru­imte voor kinderen met een winkeltje aan. Normaal gaan daar ook kinderfees­tjes door. Aangezien daar niets meer gebeurt, ben ik een alternatie­f beginnen zoeken. Mijn dochter Charlie van 4 en zoon Oliver van 2,5 moeten ook iets te doen hebben als ze thuis zitten.”

Iris is thematisch­e knutseldoz­en beginnen maken. “De eerste was in Halloweent­hema. Daar zat bijvoorbee­ld een uit hout gesneden pompoen in die de kinderen moeten beschilder­en. En een houten mannetje dat ze met wol moesten omwikkelen om er een mummie van te maken. We hebben ook dozen gemaakt in andere thema’s. Er is een herfstdoos waarmee kinderen onder andere een dromenvang­er kunnen maken. Er volgen nog een Sinterklaa­sdoos, drie verschille­nde kerstdozen, verjaardag­sdozen en edities rond prinsessen, piraten en dinosaurus­sen.”

De ouders in Iris’ kennissenk­ring hadden blijkbaar nood aan een dergelijk initiatief. “Ik dacht dat ik tien Halloweend­ozen ging verkopen, maar op een namiddag had ik er vijftig verkocht. Ik heb het aanbod offline moeten halen. De bestelling­en voor de volgende edities lopen al goed binnen.”

Iris denkt dat ze weet waarom. “Veel ouders willen hun kinderen wel een projectje laten knutselen, maar weten niet hoe ze daaraan moeten beginnen. Voor ouders die niet zomaar weten hoe ze eraan beginnen, zoals mijn eigen man, is dit concept handig. In de doos zit alles wat je nodig hebt, ook penselen en lijm. De winkels zijn toe, dus die dingen kunnen ouders zelf niet meer kopen. Er zit ook een handleidin­g bij.”

De knutseldoz­en van ’t Gelukske kosten tussen de 22 en de 28 euro. Iris zorgt dat de knutseldoz­en maandagoch­tend terug via de site www.tgelukske.be te verkrijgen zijn. Er is per thema een kleuterver­sie en een voor lagerescho­olkinderen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Zoon Oliver en dochter Charlie knutselen graag. Hun mama Iris, een kleuterjuf, stelde knutseldoz­en samen die ze nu ook online verkoopt.
FOTO PATRICK DE ROO Zoon Oliver en dochter Charlie knutselen graag. Hun mama Iris, een kleuterjuf, stelde knutseldoz­en samen die ze nu ook online verkoopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium