Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dansen via Skype”

IBEN (6) EN JOLIJN (4)

-

Iben en Jolijn spelen nog met hun neefjes en nichtjes. Alleen gebeurt dit via Skype.

“Wij, volwassene­n, deden al vaker een videochat met de tantes en nonkels”, vertelt Leen Verhelst uit Ekeren, mama van

Iben (6) en Jolijn (4). “We hebben ook een keer tijdens de maaltijd een videochat gehouden met de kinderen erbij. Zo hebben we met heel de familie samen gegeten. Niet alleen de nonkels en tantes, maar ook de neven en nichten. En na het eten begonnen de kinderen plots met elkaar te dansen via Skype. Ze waren duidelijk heel blij om elkaar terug te zien. Maar het was dan al snel bedtijd en we moesten afronden.”

Dus hebben we daarna nog een Skype georganise­erd waarbij Iben en Jolijn een knutselnam­iddag hielden met hun zes neven en nichten. Via het videogespr­ek lieten ze aan elkaar zien wat ze gemaakt hadden en legden ze uit hoe.”

Het is een andere manier van videochatt­en natuurlijk. “Je kan kinderen wel moeilijk zoals volwassene­n uren laten praten via Skype. Kinderen moeten met elkaar kunnen spelen.”

Het is geen ideale manier van spelen, maar het helpt wel. “We vinden het belangrijk dat onze kinderen met andere kinderen kunnen spelen. Dat ze een zo normaal mogelijke jeugd hebben. Voor ons valt de coronacris­is in ons volwassen leven. Dat wij een jaar wat contact missen, is niet zo erg. Maar onze kinderen Iben en Jolijn zijn nog heel jong. Voor hen zal dat jaar een groot stuk van hun jeugd uitmaken. We willen dat zo normaal mogelijk laten verlopen. We kunnen wel gaan wandelen, maar sociale contacten zijn ook nodig.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Iben, Jolijn en mama Leen doen vrijwel alles via videochat.
FOTO PATRICK DE ROO Iben, Jolijn en mama Leen doen vrijwel alles via videochat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium