Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een week aan de brief voor Sinterklaa­s gewerkt”

-

De nakende komst van een goedheilig man zorgt voor wat afleiding voor de 4-jarige Olivia Proost uit Antwerpen.

“We hebben de speelgoedc­atalogus van Bol.com uit Delhaize meegenomen. In het midden daarvan zat een poster waarop je alles kan plakken wat je graag zou krijgen van Sinterklaa­s”, zegt mama Kirsten Libbrecht (37). “Ik deed als kind zelf niets liever dan alles uit de boekjes knippen.”

En dat liep licht uit de hand. “Ze is er een hele tijd zoet mee geweest. Zaterdag 31 oktober is Olivia aan de brief begonnen en vrijdag was die klaar. We hebben op haar vraag extra cataloguss­en meegenomen, zowat alle boekjes die we vonden. En ze heeft ondertusse­n drie posters volgeplakt. Enorm veel van Barbie en verder eenhoorns, zeemeermin­nen en zowat alles met glitter. Ze is een typisch meisje op dat vlak.”

“We hebben Olivia moeten temperen. Jij kunt veel willen, maar de andere kindjes moeten ook nog iets krijgen van Sinterklaa­s, hebben we haar gezegd. Maar het is wel handig dat ze die poster gemaakt heeft. Ze heeft een grote familie die de Sint kan helpen en de betrokkene­n weten dankzij de brief ook wat te kopen. Ze weet trouwens ook dat mama een deel van de cadeaus kan kopen, want Kerstmis komt eraan en haar verjaardag is op 5 januari.”

“Ze heeft ook een schoen voor Sinterklaa­s geknutseld”, gaat Kirsten verder. “We hebben geluk dat onze dochter zich graag met zulke dingen bezighoudt. We gaan ook veel buiten wandelen in natuurgebi­eden. Maar mijn man en ik werken allebei fulltime en zo simpel is het niet om haar constant bezig te houden. We kunnen geen vakantie blijven nemen op ons werk. Ik vind dat de beleidsmak­ers daar niet altijd genoeg rekening mee houden.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Olivia Proost heeft gelezen dat als je een Sinterklaa­sbrief aan je raam hangt, de Sint alles zal brengen wat je vraagt. Volgens mama Kirsten is ze een week zoet geweest met haar wensen op een poster te plakken.
FOTO PATRICK DE ROO Olivia Proost heeft gelezen dat als je een Sinterklaa­sbrief aan je raam hangt, de Sint alles zal brengen wat je vraagt. Volgens mama Kirsten is ze een week zoet geweest met haar wensen op een poster te plakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium