Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wandelen is een stuk leuker met de hond erbij”

-

Door corona vallen veel activiteit­en weg voor de 11-jarige Tobe Vlaeminck uit het zesde leerjaar. En hij vindt niet altijd zelf iets om buitenshui­s te doen.

“Ik zit nogal veel op de iPad of de PlayStatio­n en ik kijk naar Netflix”, geeft hij toe. “En ’s avonds kijken we samen een film. Ik woon nu bij mijn vader hier in de buurt. Bij mijn moeder heb ik een neef om mee te spelen. Ik ken de weg nog niet goed genoeg om alleen te gaan wandelen.”

Zondag was Tobe wel buiten, in het Nachtegale­npark aan het wandelen met zijn vader Kristof Vlaeminck (44), diens partner Kim Genkinger (54) en hun hond Ruby. En Ruby is een extra stimulans om nog eens naar buiten te komen en een goede wandeling te doen. “Ik ben niet degene die het meeste met Ruby gaat wandelen. Maar nu we gaan wandelen is het wel een stuk leuker met een hond. Ik kan er zelf wat mee spelen. En Ruby ontmoet graag andere honden.” Een manier om ook tussen mensen sociaal contact te bevorderen.

Veel mensen hebben een hond in huis genomen tijdens de coronacris­is. Maar veel eigenaars hebben al beseft dat ze een overhaaste beslissing hebben genomen en na de lockdown beslist dat ze de hond niet

Tobe Vlaeminck

zesde leerjaar

“Ik zit nogal veel op de iPad of de PlayStatio­n en ik kijk naar Netflix. De hond is een extra stimulans om buiten te komen.”

meer moesten hebben. Daardoor worden dierenasie­len overspoeld door puppy’s. Je doet er dus nog steeds goed aan twee keer na te denken voor je een hond in huis neemt. Maar een harige viervoeter is voor veel thuis zittende kinderen ook een zegen in deze coronaperi­ode, een extra stimulans om naar buiten te gaan.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Tobe op wandel met papa Kristof en diens partner Kim. Hond Ruby vaart wel bij corona.
FOTO PATRICK DE ROO Tobe op wandel met papa Kristof en diens partner Kim. Hond Ruby vaart wel bij corona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium