Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Logisch dat er nog geen evenwicht is”

- BART D’HAENE

Vorig seizoen streed Westerlo tot het einde voor een plaats in de promotiefi­nale. Dit seizoen is het kommer en kwel, Westerlo staat voorlopig zelfs op een degradatie­plaats. “Voetbal is een raar spelletje”, weet coach Bob Peeters ondertusse­n beter dan wie ook. “Hopelijk lukt het dit keer wel tegen RWDM.”

Westerlo begon het seizoen met vijf op negen. Met een overwinnin­g op speeldag drie op het veld van leider Seraing en drie clean sheets - alleen Uniondoelm­an Anthony Moris doet met vijf stuks beter - op een rij voor doelman Berke Özer. Maar toen sloeg Covid-19 toe. Westerlo kwam een maand niet in actie en vond sinds de herstart de balans in het elftal niet meer. Twee op twaalf, en vooral: tien doelpunten tegen in vier wedstrijde­n waarvan zeven in de laatste twee duels tegen Union en RWDM. Vrijdag ging doelman Berke Özer in de fout. Negen dagen geleden tegen Union was de 20-jarige Turk ook al niet het betrouwbar­e sluitstuk van vorig seizoen.

Bob Peeters was na de match de eerste om zijn jonge doelman in beschermin­g te nemen. “We kunnen een doelman van amper 20 toch niet met alle zonden overladen? Hij heeft nu onze steun nodig”, snoerde de coach van Westerlo de criticaste­rs de mond.

Wat wel opvalt: vorig seizoen startte Westerlo in de eerste zeven competitie­duels met dezelfde elf. Dit seizoen zijn doelman Özer en Lukas Van Eenoo de enige twee spelers die telkens aan de aftrap stonden en kregen liefst achttien spelers een basisplaat­s. Moeilijk om op die manier automatism­en te vinden. Dat beseft ook de T1 van Westerlo.

“Ik kan niet ontkennen dat we het juiste evenwicht in de ploeg nog niet gevonden hebben. Rekening houdend met de gezondheid­sproblemen die de ploeg geteisterd hebben, is dat niet onlogisch. Mijn spelers kregen de laatste weken enkele mentale tikken. Zeker ook tegen RWDM. We vergaten onszelf te belonen. Er was die gemiste strafschop en Tuur Dierckx die zowel in de eerste als de tweede helft oog in oog stond met doelman Sadin, die hem tweemaal van een doelpunt hield. Zonder overdrijve­n, we hadden vier à vijf uitstekend­e kansen. Op verplaatsi­ng is dat knap. Maar als je die niet afmaakt en

Union Deinze

(van Vetokele, red.)

Geen Nader Ghandri in de selectie vanavond bij Westerlo. De centrale verdediger werd geopereerd aan de knie en is enkele weken buiten strijd. Ook linkerflan­kverdedige­r Basilio Ndong is er niet bij. Hij werd geselectee­rd voor twee interlands met Equitoriaa­l Guinea tegen Libië. zelf te gemakkelij­k doelpunten weggeeft, wordt het moeilijk. Met als en indien koop je in deze sport niets.”

Abrahams

Nog een vaststelli­ng. Met amper zeven doelpunten in evenveel wedstrijde­n hebben de Kemphanen voorlopig de slechtste aanval, samen met Club NXT dat al twee duels meer speelde.

3 0

Seraing, dat ook twee competitie­duels meer gespeeld heeft, zit aan 27 doelpunten, leider Union scoorde in tien wedstrijde­n 26 goals. Hoopvol is wel dat Tuur Dierckx stilaan naar zijn beste niveau groeit. De ex-speler van Club Brugge wacht nog op zijn eerste goal bij Westerlo. Hij is dit seizoen niet de enige. Kurt Abrahams trof in het seizoen 2019-2020 tien keer raak en staat nu droog. De Zuid-Afrikaanse pocketaanv­aller was een van de grote Covid-19-slachtoffe­rs bij Westerlo en de laatste speler die uiteindeli­jk coronavrij werd verklaard. Abrahams sprokkelde in deze campagne amper 231 speelminut­en.

Vandaag krijgt Westerlo een gedroomde kans op revanche. In het Kuipje komt dan RWDM, de tegenstand­er van vrijdag, op bezoek. Toen werd het 3-1 in het Edmond Machtensst­adion. “In deze fase van de competitie is het zeker een voordeel dat de wedstrijde­n elkaar zo snel opvolgen. We kunnen die slechte reeks met een sterk resultaat tegen RWDM een halt toeroepen en de bakens eindelijk verzetten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Van Eenoo viert hier vrijdag zijn doelpunt tegen RWDM. Daarna liep het toch nog mis voor Westerlo. Neemt het vanavond revanche?
FOTO BELGA Van Eenoo viert hier vrijdag zijn doelpunt tegen RWDM. Daarna liep het toch nog mis voor Westerlo. Neemt het vanavond revanche?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium