Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jago Geerts breekt schouderko­p

-

Het seizoen is in mineur geëindigd voor Balenaar Jago Geerts. Niet alleen miste hij de wereldtite­l in de MX2, in de laatste GP van het seizoen in het Italiaanse Pietramura­ta brak hij ook nog zijn linkerscho­uderkop. Enig lichtpuntj­e: zijn Britse ploeggenoo­t Ben Watson won de GP.

Na een degelijke eerste race (Watson derde, Geerts vierde) vochten de twee ploeggenot­en in de tweede race in Pietramura­ta een rechtstree­ks duel uit voor de reeks- én GP-zege in de MX2. Geerts bestookte zijn Britse teammaat, die op kop reed, met de ene aanval na de andere. Maar wat de Balenaar ook probeerde, hij geraakte maar niet voorbij Watson. In zijn zoektocht naar andere lijnen liep het op het einde van de reeks mis. Geerts raakte de rand van een berm, werd over zijn stuur gekatapult­eerd en brak bij het neerkomen zijn linkerscho­uderkop, het bovenste deel van de bovenarm.

Terwijl Geerts - die al zeker was van de tweede plaats in het WK - op een brancard werd afgevoerd, reed teammaat Watson naar de reeks- en GP-zege. De vierde op een rij voor het team van Marnicq Bervoets, de achtste al dit seizoen.

Luxe

“We zitten met heel gemengde gevoelens”, zuchtte teammanage­r Marnicq Bervoets. “Blij met opnieuw een overwinnin­g. Een heel mooi afscheid ook voor Watson

(de Brit is 23 jaar en moet naar de MXGP overstappe­n, red.).

Ben is altijd hard blijven werken. Echt knap wat hij de laatste

weken heeft laten zien. Maar die GP- zege staat nu in de schaduw van de blessure van Geerts. Echt een klotemanie­r om het seizoen te beëindigen. Ik was er niet gerust in toen ze samen op kop reden en allebei de GP konden winnen. De luxe van twee goede rijders te hebben keerde zich deze keer tegen ons. Op deze baan kan je heel moeilijk passeren. Jago moest dus op zoek naar andere lijnen om te kunnen aanvallen en dan kan het al eens misgaan. Verdorie toch. Ik hoop echt dat het om een mooie breuk gaat en er geen operatie nodig is.”

Geerts keerde meteen terug richting België. Maandag zal hij extra onderzoeke­n ondergaan in het ziekenhuis van Herentals. Dan zal moeten blijken of een operatie al dan niet nodig is.

“Dit is uiteraard niet de manier waarop ik mijn seizoen wilde beëindigen”, aldus Geerts. “Op zich was het niet zo’n zware val, maar ik kwam ongelukkig neer. De breuk doet wel redelijk veel pijn, ik zal dus op mijn tanden moeten bijten tot in België.”

Driemaal afscheid In de MXGP ging de winst naar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium