Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pintje van ’t vat komt gekoeld aan huis

Sportifke lanceert bierketelt­jes

-

Een pintje vers getapt van ’t vat is toch net altijd iets anders dan gewoon een flesje dat je aftrekt. Die onnavolgba­re (smaak)ervaring brengt Dave Jacobs, cafébaas van Sportifke, ook tot bij je thuis. In handige keteltjes van 1,9 of 3,8 liter.

Voor restaurant­s is het al wat eenvoudige­r om een takeaway op poten zetten, voor cafés is het minder evident. In Niel waren er voor de cafés, met de jaarmarkt en cross, deze week normaal ook hoogdagen. Voor Dave Jacobs die in de E. Claessensl­aan café Sportifke uitbaat, zit iets op poten zetten in de jaarmarktp­eriode er dit keer niet in. Ook eerdere evenemente­n zag hij noodgedwon­gen aan zijn neus voorbijgaa­n.

“Normaal organiseer ik in de loop van het jaar verschille­nde evenemente­n. Maar sinds het voorjaar sneuvelden die een voor een. Stilzitten staat niet in mijn woordenboe­k. Maar hoe kon ik iets op poten zetten dat toch een meerwaarde geeft en leuk is? Toen ik las dat café De Vismijn in Antwerpen begon met het leveren van bierketelt­jes aan huis leek mij dat zo’n leuk idee om ook hier in de buurt te lanceren.”

“Je hebt tegenwoord­ig weliswaar de populaire thuistapsy­stemen, maar die werken met vatjes van 6 liter. Dat is toch al een grotere hoeveelhei­d. De bierketelt­jes heb je in een versie van 1,9 en 3,8 liter. De keteltjes vul ik zelf met bier uit de tapkraan en door de dubbele wand blijft het bier 24 uur koel. Een luchtpatro­on in de tuit van het keteltje zorgt voor de juiste druk.”

“In het aanbod zitten Stella, Leffe Bruin en Leffe Blond. Met de keteltjes maak ik leuke pakketten, in een houten kistje inclusief de juiste glazen, bierviltje­s en een bierafschu­imer.”

De cafébaas ziet het ook als een investerin­g voor de toekomst. “Aan de keteltjes hangt weliswaar een prijskaart­je, maar ik zie het niet als een verloren investerin­g. Ook als we weer open mogen gaan, ben ik van plan de keteltjes te blijven aanbieden. Bijvoorbee­ld voor speciale gelegenhed­en zoals vaderdag. De formule blijkt alvast in de smaak te vallen. Het is een lichtpuntj­e in deze zware tijden.”

Voor bestelling­en 0477 67 67 09 (sms, whatsapp)

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Dave Jacobs van ’t Sportifke.
FOTO WALTER SAENEN Dave Jacobs van ’t Sportifke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium