Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Skaters moeten zich voortaan registrere­n

Met niet meer dan zestien tegelijk in gemeenteli­jk park aan station

- ERIK VANDEWALLE

Jongeren die in Kalmthout willen skaten, moeten zich eerst registrere­n. Er is slechts plaats voor 16 skaters tegelijker­tijd. Mondmasker­s zijn verplicht en blijven rondhangen mag niet meer. Zo wil de gemeente het skatepark toch open houden in deze coronatijd.

Net zoals tijdens de eerste lockdown blijft het skatepark aan het station van Kalmthout open voor jongeren. De gemeente legt wel strikte regels op. Jeugdschep­en Silke Lathouwers (CD&V) : “De gemeente nam de beslissing om het skateterre­in open te laten, maar het aantal bezoekers te beperken. Daarom roep ik de jongeren op om de afspraken goed op te volgen. Tussen 10u en 17u is er toezicht. Omdat door de coronacris­is ook de zwembaden op nonactief staan, kunnen we onze mensen van de sportdiens­t inschakele­n om aan het skateterre­in toezicht te houden. Wanneer we vaststelle­n dat er een loopje wordt genomen met die nieuwe regels is er geen alternatie­f meer. Dan kunnen we niet anders dan het skateterre­in sluiten.”

Mondmasker Steve Luyckx is een van de toezichtho­uders, die alles mee in

goede banen leidde. “We controlere­n de reservatie­s en gaan na of iedereen die dat moet ook een mondmasker draagt. Het verbaast me niet dat de skaters erg gediscipli­neerd zijn. Nergens vind je hier bijvoorbee­l graffiti. Iedereen houdt zich tot nu aan de regels. Wanneer ’s morgens het terrein nog vol bladeren ligt, zijn het de jongeren zelf die de bezems pakken en alles bladvrij maken. Als er al eens een discussie ontstaat over het volgen van die nieuwe skateregel­s is het meestal met de ouders.” Het skateterre­in blijft ook na 17u open, maar zonder toezicht. De skaters die dan gebruik maken van het terrein zijn meestal de ouderen. Er is cameratoez­icht en er komen ook controles ter plekke.

kalmthout.be/skaten

 ?? FOTO EVDW ?? De jongeren gaan gediscipli­neerd om met de tijdelijke maatregel.
FOTO EVDW De jongeren gaan gediscipli­neerd om met de tijdelijke maatregel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium