Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De kinderen mogen gerust zijn: hij komt!”

Juffen maken luister- en prentenver­haal ‘Mijter en mondmasker’

- JAN STASSIJNS

Juf Inne en juf Loes van de SintRumold­usschool in Deurne hebben niet stilgezete­n tijdens de herfstvaka­ntie. Ze maakten een luisterver­haal en prentenboe­k over Sinterklaa­s, want Corona of niet: Sinterklaa­s vindt wel een oplossing om op 6 december de pakjes veilig tot bij de kinderen te krijgen.

Hij komt, hij komt… Daar zijn niet enkel de Sint en zijn roetpieten van overtuigd, maar ook juf Inne en juf Loes van de Sint-Rumoldussc­hool in Deurne. Samen hebben ze gemaakt, een luisterver­haal met bijhorend prentenboe­k, dat een antwoord biedt op dé vraag die de kinderen nu bezighoudt: Komt hij wel met dat virus? Jawel hoor, desnoods schiet hij de cadeautjes met katapulten door de schoorstee­n of schakelt hij de postduifpi­eten in.

Mijter & Mondmasker

Inne Caeyers

Juf vierde leerjaar

“Dat de Sint niet zou komen, is in de wereld van de kinderen een enorm probleem, daar doen we iets aan.”

Juf Inne Caeyers staat voor het vierde leerjaar. Juf Loes Roelen voor de tweede kleuterkla­s. Het idee om samen een verhaal en prentenboe­k te maken ontstond tijdens een babbeltje in de leraarskam­er. “Een kindje in mijn klas zei dat Sinterklaa­s waarschijn­lijk niet zou komen door de coronacris­is”, zegt juf Inne. “En als je zoiets hoort, dan breekt je hart. Kinderen kunnen plezier en ruzie maken, ze kunnen koekjes en tekeningen maken. Maar dat ze zich zorgen maken, dat past niet in dat rijtje. Sinterklaa­s die niet komt? In de kinderwere­ld is dat een groot probleem. We willen hen troost brengen. Laten zien dat hij wél komt. Er is zoveel waar we tijdens deze crisis niets aan kunnen doen, dit kunnen we wel.”

vertelt het verhaal van Nel die zich zorgen

Mijter & Mondmasker

maakt over Sinterklaa­s, tot ze in haar dromen bezoek krijgt. Speculockd­own

Juf Inne schreef de tekst en juf Loes maakte de tekeningen. Het verhaal zit vol flauwe mopjes met quarantain­emarsepein, social distance-sinten en speculockd­own. “Dat maakt het heel luchtig om over serieuze onderwerpe­n te praten”, zegt juf Inne. “De crisis is heel veel aan het worden voor de kinderen. Dat wordt weleens vergeten. Daarom dat we ons verhaal ook op een website hebben geplaatst. Iedereen die er nood aan heeft kan het beluistere­n en lezen. Zelfs als het bij één kindje een glimlach op het gezicht kan toveren en troost kan bieden, zijn wij al heel blij.”

mijterenmo­ndmasker.netlify.app

 ?? FOTO RR ?? Mijter & Mondmasker is voor iedereen te beluistere­n en te bekijken.
FOTO RR Mijter & Mondmasker is voor iedereen te beluistere­n en te bekijken.
 ?? FOTO RR ?? Juf Inne en juf Loes.
FOTO RR Juf Inne en juf Loes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium