Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Academie maakt muurschild­ering voor 11.11.11

- (sa)

In de Academie van Borsbeek begeleidde Liesbeth Gordijn het project. Kinderen en jongeren van de 1ste tot de 4de graad kregen de opdracht om over thema’s zoals armoede, vluchtelin­gen en het klimaat een tekening te maken. “Ze waren meteen mee, zeker toen ik over Dylan vertelde die in het jeugdprogr­amma in alle eenvoud wat geld vroeg om eten te kunnen kopen. Met de ontwerpen van de kinderen werkte het volwassene­nonderwijs de mural verder uit. Het vlot verwijst zowel naar vluchtelin­gen als naar het wankele leven van mensen in armoede. De kleurrijke plastic vissen trekken de aandacht op de oceaanverv­uiling.”

De mural in Borsbeek is – voorlopig – de enige in de Antwerpse regio, mee dankzij vrijwillig­ers zoals Myriam Keusterman­s en Wilke Gordijn die zich al twintig jaar inzetten voor 11.11.11. Myriam:

Omdat door de pandemie collectes niet kunnen, riep de organisati­e 11.11.11 op om te werken met grote Murals4Cha­nge, die mensen aan het denken moeten zetten. In Borsbeek gingen de leerlingen van de kunstacade­mie aan de slag.

Karrewiet

“Vorig jaar brachten onze quiz en een concert 14.550 Euro op. Dat zal dit jaar door de pandemie moeilijk te evenaren zijn maar we hebben er goede hoop op dat we mensen kunnen motiveren. Ook de gemeente draagt haar steentje bij.”

Wilke:

“In de voorbije twintig

jaar heb ik de reacties zien veranderen. Voor de traditione­le collectebu­ssen was er nog veel sympathie, nu is de sfeer wat grimmiger. Bovendien zijn er veel goede doelen die steun vragen.”

Mural4chan­ge, kruispunt Schanslaan-Lucien Hendrickxl­ei, Borsbeek, www.doneer.11.be

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Wilke, Liesbeth en Myriam.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Wilke, Liesbeth en Myriam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium