Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laat winkels openen op afspraak”

N-VA doet voorstel

- (mvdr)

N-VA pleit ervoor verkoop op afspraak mogelijk te maken in winkels waar ‘click en collect’ niet mogelijk is.

Nog tot 13 december moeten winkels die niet-essentiële producten verkopen de deuren gesloten houden. Een aantal handelaars is gestart met een afhaalform­ule, maar dat is lang niet overal mogelijk. Daarom lanceert N-VAKamerlid Katrien Houtmeyers een voorstel om tegemoet te komen aan de noden van handelszak­en waar online bestellen en fysiek afhalen na afspraak niet mogelijk is. “Ik denk aan meubelzake­n en winkels die badkamers of keukens verkopen”, zegt Houtmeyers. “Zulke aankopen doe je niet online, want je wil zien wat je precies koopt. Daarom wil ik de verkoop op afspraak mogelijk maken voor die winkels.”

Het voorstel ligt in de lijn van wat de Modeunie eerder al opperde voor kledingwin­kels en de Nationale Vereniging van Meubelhand­elaars en de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindu­strie voor hun sectoren. Ook NSZ en Unizo zijn het idee genegen.

Houtmeyers stelt wel een belangrijk­e voorwaarde. “Net zoals bij restaurant­s die takeaway organisere­n, zou de mogelijkhe­id tot verkoop op afspraak niet mogen leiden tot het verliezen van steunmaatr­egelen die de federale regering zopas heeft voorgestel­d. Dit voorstel zal het verlies niet goedmaken, maar kan mogelijk wel redden wat er nog te redden valt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium